IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA: Testove na koronu radit će na licu mjesta, ali to nije sve… (foto)

Test, koji će koštati 15 eura, rezultate će ponuditi u roku od dva sata a turisti će se moći testirati kad god žele…

ANTALIYA: Regija, Zanimljivosti, Putovanje, vijesti, subota… 27. 06. 2020…20: 53… TURSKA: Testove na koronu radit će na licu mjesta, ali to nije sve… (foto)

Prvi centri za testiranje na Covid-19 bit će otvoreni na aerodromima u Istanbulu, mediteranskom ljetovalištu Antaliji, zapadnom Egeju Izmir i odmaralištu Dalaman, na ostalim aerodromima biti uspostavljeni do 15. jula, prenosi turski “Daily Sabah”.

Test, koji će koštati 15 eura, rezultate će ponuditi u roku od dva sata turisti će se moći testirati kad god žele, dodao je ministar.

Nakon što je pa i turizam širom svijeta zaustavljen zbog pandemije i koronavirusa, a broj zaraženih u Turskoj opada, ova zemlja se želi vratiti turizmu izdajući, između ostalog, certifikate za kompanije koje su poduzele potrebne korake protiv širenja virusa.

Kako saopštilo Ministarstvo kulture i turizma Turske, zajedno sa ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom, vodilo je intenzivne diplomatske aktivnosti kako bi pomoglo povratak turista.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. jun 2019. godine

Dokumenti s informacijama o zdravstvenoj infrastrukturi, pripremama i sa mjerama u turističkim područjima poslani su u 100 zemalja iz kojih Turska privlači najviše turista, a u Antaliju su pozvani ambasadori 60 zemalja i predstavnici medija.

– Turska nastavlja slijediti svoj cilj da do 2023. godine privuče 75 miliona turista godišnje i ostvari od turizma prihode u visini od 65 milijardi dolara i to će postići – saopćeno je.

Pad nakon rekordne godine

alt

Zbog pandemije, broj stranaca koji su posjetili zemlju, smanjio se za 66,35 posto u periodu januar – maj na godišnjem nivou, pokazuju podaci Ministarstva kulture i turizma.

Turska je tokom prvih pet mjeseci ove godine primila više od 4,2 miliona stranih posjetilaca, a u mjesecima potpunog zastoja u zemlji zabilježen je pad od 99,2 posto…

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more