IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DŽENETA AGOVIĆ: U TUTINU DRAMATIČNO, IMAMO OSJEĆAJ DA SMO PREPUŠTENI SAMI SEBI…

Dženeta Agović, zaposlena u laboratoriji Doma zdravlja u Tutinu, gdje se i liječi od koronavirusa, rekla je u Novom danu da je situacija u toj ustanovi dramatična i da zaposleni, koji rade pod velikim opterećenjima “u ovom trenutku ne vide kraj” tom stanju.

“Mi uopšte ne vidimo kraja u ovom trenutku. Izgleda da smo društvo koje je normalizovalo smrti, patnju, bolesti, da je to postalo životna dinamika u Tutinu”, navodi gošća Novog dana.

Agović je navela da javno zdravlje jeste posao države i da očekuje od sistema i institucija da zaštite javno zdravlje, kao i da zaposleni u Domu zdravlja u Tutinu očekuju pomoć države – u ljudstvu i tehnici.

“Nama je potrebno sve, nemamo vozača, tehničara, ljekara, sve ovo je krpljenje, a i sa tim bilježimo dobre rezultate u odnosu na pritisak koji se u Tutinu dešava… Toliko je dramatično i bilo koga da pitate da li bi i mogao ništa da vam kaže…sem kad sve ovo da stane i da li je moguće da se sve ove stvari dešavaju jednoj zemlji…”, dodaje ona.

“Nama je potrebno sve, nemamo vozača, tehničara, ljekara, sve ovo je krpljenje, a i sa tim bilježimo dobre rezultate u odnosu na pritisak koji se u Tutinu dešava… Toliko je dramatično i bilo koga da pitate ne bi mogao ništa da vam kaže… sem kad će sve ovo da stane i da li je moguće da se sve ove stvari dešavaju jednoj zemlji…”, dodaje ona.

Čitaj još:   Šestogodišnji Petar pronađen u šahti kanalizacije, Budva odahnula... (foto)

U Domu zdravlja situacija nije nimalo laka, jer ta ustanova ima ograničene kapacitete i pokušava da izađe u susret svim zahtevima.

“Na udaru su sve sluzbe, i radnici su na izmaku snaga. Jedan broj radnika jeste zaražen, a to je odmah veći pritisak na ostale zaposlene koji su sve svoje vrijeme stavili na raspolaganje pacijentima”, navodi i dodaje da neki lekari nisu imali već 45 dana slobodan dan.

Dnevno kroz tu ustanovu prođe oko 200 pacijanata, kaže, a to je ogroman broj ako se ima u vidu broj zaposlenih i u Domu zdravlja i u laboratoriji.

“U Tutinu su gužve ogromne, pacijenti čekaju i u laboratoriji i na rentgenu, svugdje su gužve i svugde se čeka. Nedovoljan je broj ljekara i ljekari su izloženi udaru, a bolnica je non-stop puna”, objašnjava.

Ona je rekla i da joj nije poznato da je neko od zvaničnika dolazio u Tutin.

izvor: N1

Čitaj još:   ČANAK– ŠTA, KOSOVO U SASTAVU SRBIJE?! PA PROBAJTE DA ODETE NA KOSOVO!!! (video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more