IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HLADAN TUŠ: Njemačka NE OTVARA GRANICE za Srbe… (foto)

Državljani Srbije koji su od danas planirali da putuju u Njemačku svoj odlazak u ovu evropsku državu moraće da odlože do daljeg.

Komisija Evropske unije preporučila je zemljama članicama od 01.07.2020. relaksiraju ograničenja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Njemačke dosad još nije odlučila da li će slijediti ove preporuke…

Prema tome, za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u Nemačku. O svim izmjenama ćemo vas blagovremeno obavestiti na našem sajtu (www.belgrad.diplo.de) ili preko Fejsbuka – navedeno je u Fejsbuk objavi Ambasade Nemačke u Beogradu.

İstovremeno, austrijska vlada se danas sprema da objavi službeno upozorenje protiv putovanja u zemlje Zapadnog Balkana. Nova uputstva biće proglašena na zajedničkoj pres-konferenciji ministara zdravstva Rudolfa Anšobera, spoljnih poslova Aleksandra Šalenberga, unutrašnjih poslova Karla Nehamera i integracije Suzane Rab.

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Reforme u DPS- u donose i nov pristup politici– reorganizaciju i stalnu komunikaciju sa građanima... (foto)

Na službenim stranicama austrijske vlade, čitav region Zapadnog Balkana, uključujući i Hrvatsku i Sloveniju, svrstan je u grupu zemalja visokog rizika. To je situacija ovog jutra, koja bi u toku dana, ili vrlo skoro, bila promenjena u upozorenje od puta u region.

Do ove odluke dolazi zbog rastućeh broja novih infekcija u čitavom regionu, u Srbiji samo juče 274 jednom danu. Kako vrijeme godišnjih odmora, vlada očekuje da će na desetine hiljada onih koji ili rade u Austriji, su porijeklom iz regiona, otputovati na odmor u zemlje porijekla dodatno zakomplikovati situaciju.

izvor: blic.rs