IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Odgovor iz Srbije: Zahvaljujemo na ponuđenoj pomoći nadležnih institucija BiH za Novi Pazar… (foto + video)

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije dostavilo je danas odgovor Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na ponuđenu pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa u Novom Pazaru…

BEOGRAD: Regija, recepti Zaniljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda 01.07.2020… Odgovor iz Srbije: Zahvaljujemo na ponuđenoj pomoći nadležnih institucija BiH za Novi Pazar… (foto + video)

BiH je, podsjetimo, ponudila pomoć u vidu dva medicinska tima koja su bila spremna otići u Novi Pazar, koji se suočava sa velikim rastom broja osoba zaraženih koronavirusom, te kao i u pomoći tamošnjim zdravstvenim radnicima.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava svoje poštovanje Ambasadi BiH u Republici Srbiji i ima čast da, u vezi sa notom Ambasade BiH i notom Ministarstva vanjskih poslova BiH, obavijesti da se Republika Srbija zahvaljuje na ponuđenoj pomoći nadležnih institucija BiH…

Čitaj još:   AMRA, MAJKA DJECE STRADALE U POŽARU U NOVOM PAZARU SAZNALA DA JE TRUDNA! Otac se i dalje bori za život... (foto, video)

Istovremeno obavještava sada kapaciteti zdravstvenog sistema Republike Srbije, uključujući Opću bolnicu u Novom Pazaru potpunosti zadovoljavaju potrebe pacijenata, podrazumijeva dovoljnu količinu medicinske opreme i potreban broj zdravstvenih radnika navodi se isto u dopisu Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je, podsjećamo i ponudio pomoć institucija BiH Sandžaku u borbi protiv ove pandemije koronavirusa. Uprkos prvobitnim javnim istupima kojima zvaničnici susjedne Srbije tvrdili da su dobrodošli svi koji žele pomoći, ponuđena pomoć je ipak odbijena.

Izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more