IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: VOJSKA, FORMIRALA VOJNU POLJSKU BOLNICU…

Komandant novoformirane vojne poljske bolnice u Novom Pazaru je i sada kpotpukovnik dr Predrag Krstić kazao je da je bolnica popunjena kadrom svih potrebnih profila.

Vojska Srbije podigla je i pripremila poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru u cilju efikasnije borbe protiv epidemije korona virusa koja u tom gradu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

“Za kratko vrijeme formirana je poljska vojna bolnica kapaciteta 110 kreveta, sa mogućnošću proširenja do 170 kreveta, u kojoj će biti dakle liječeni lakše i srednje teško oboleli pacijenti od virusa Covid-19”, navodi se u saopštenju.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić rekao je da je bolnica podignuta u roku od 24 časa nakon naređenja.

“Odmah smo pristupili realizaciji tog zadatka i u saradnji sa pripadnicima Druge brigade kopnene vojske postavili šatore i krevete. U medicinskim timovima je 40 medicinara iz vojnih zdravstvenih ustanova. Nalazimo se pred puštanjem vojne bolnice u funkciju”, kazao je Jovičić.

Kako je rekao, u toj bolnici će se liječiti pacijenti iz regiona Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Čitaj još:   ''Kada je dan oblačan i tmuran - budi nečije sunce''

“Imamo dovoljno iskustva, zadatak ćemo da izvršimo kako treba i na vreme. Ostaćemo koliko god bude potrebno i pružićemo maksimalnu medicinsku pomoć. Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije, kao i vojno zdravstvo uvek su bili na nivou zadatka. Važno je da brzo radimo, imamo našu opremu i dobru saradnju sa direktorom Opšte bolnice. Ovde smo zajedno u borbi protiv virusa”, poručio je.

Komandant novoformirane vojne poljske bolnice u Novom Pazaru potpukovnik dr Predrag Krstić kazao je da je bolnica popunjena kadrom svih potrebnih profila.

“U ovom trenutku bolnica je predviđena za prijem tako i više od 100 bolesnika, sa mogućnošću uvećavanja tog broja. Formirana je prvo i sa ‘crvenom’ i ‘zelenom’ zonom ali i jasnim jednosmerno usmjerenim kretanjem, sve u cilju lične zaštite i samozaštite medicinskog osoblja i adekvatnog zbrinjavanja bolesnika”, objasnio je Krstić i dodao da je u bolnici trenutno angažovano oko 40 ljekara i medicinskih tehničara.

izvor: agencije