IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO Srbija ODOBRILA: DOLAZE DOKTORI iz BiH u NOVI PAZAR… (foto)

Republika Srbija je dala saglasnost Bosni i Hercegovini da pošalje ljekarski tim koji će pomoći zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru u borbi protiv koronavirusa, saznaje Faktor.

– Saglasnost još nije stigla u pismenoj formi, ali trebalo bi da stigne. Nazvali su ambasadoricu našu u Beogradu i prenijeli su joj odluku, ali sa tim što bi zvanično obavještenje tek trebalo doći– potvrdila je za Faktor ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Prethodno je, podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije odbilo ponuđenu pomoć iz BiH. Naša zemlja je ponudila pomoć u vidu dva medicinska tima koja su bila spremna otići u Novi Pazar, koji se suočava sa velikim rastom broja osoba zaraženih koronavirusom, te pomoći tamošnjim zdravstvenim radnicima.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava svoje posebno poštovanje Ambasadi BiH u Republici Srbiji i ima čast da, u vezi sa notom Ambasade BiH i notom Ministarstva vanjskih poslova BiH, a daa su obavijesti da se Republika Srbija zahvaljuje ponuđenoj pomoći nadležnih institucija BiH i istovremeno obavještava da za sada i za kapaciteti zdravstvenog sistema Republike Srbije, uključujući i Opću bolnicu u Novom Pazaru…

U potpunosti zadovoljavaju potrebe pacijenata, što podrazumijeva dovoljnu količinu medicinske opreme i potreban broj zdravstvenih radnika– navodi se u dopisu Ministarstva vanjskih poslova Srbije od 1. jula ove godine.

Čitaj još:   Kina, Rusija i još pet zemalja na crnoj listi SAD zbog slabe zaštite... (foto)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je, podsjećamo, i da je ponudio pomoć institucija BiH Sandžaku u borbi protiv i opasne pandemije koronavirusa.

izvor. faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more