IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Lejla Ćeranić: Ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao … (foto)

Lejla je od jutra do večeri u crvenoj zoni Opšte bolnice u Novom Pazeru…

NOVI PAZAR:Sandžak,recepti,Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 05.07…2020 … 09: 30… Lejla Ćeranić: Ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao … (foto)

SAMA Borbu Novog Pazara sa pandemijom koronavirusa obilježit će se ime doktorice Lejle Ćeranić, žene kojoj mediji u Sandžaku i Srbiji dodijelili epitet heroine.

Kao najmlađi infektolog u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, nakon što je njenih dvoje kolega ispalo iz stroja, Lejla je ostala jedini specijalista iz ove oblasti u bolnici koja je bila pod strašnim pritiskom novooboljelih. Taj pritisak ni danas ne popušta.

Mada je stiglo kadrovsko pojačanje iz ustanova u unutrašnjosti Srbije, Lejla je od jutra do večeri u crvenoj zoni Opšte bolnice.

Uspjeli smo je kontaktirati poslije još jednog napornog radnog dana, ali nam je kratko pojasnila da joj u ovom trenutku pažnja medija i nije prioritet.

Čitaj još:   PRIPREMITE SE ZA: Danas kiša i pljuskovi, slično i u narednim danima... (foto)

Borbu Novog Pazara sa pandemijom koronavirusa obilježiti ime doktorice Lejle Ćeranić, žene kojoj mediji u Sandžaku i Srbiji dodijelili epitet heroine.

Svojim stavom i angažmanom u teško vrijeme za Sandžak ali i cijeli region, Lejla pokazuje kako se u vrijeme krize trebaju ponašati kao i zdravstveni profesionalci. Spašavanje ljudskih života majci četvero djece, ženi iz čije su porodice četiri ljekara, trenutno je prioritet.

Osim Sandžaklija, razloga da budu ponosni imaju i Podrinjci, jer sa očeve strane ova hrabra žena vodi porijeklo iz porodice Bašić iz Ustikoline.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more