IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LUDILO OD VREMENA: Treba se spremiti, biće tu svega što nas čeka posebna je to priča… (foto + video)

NAJAVA Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u prvom dijelu dana uglavnom u centralnim i juznim krajevima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 07.VII 2020, 10: 45… LUDILO OD VREMENA: Treba se spremiti, biće tu svega što nas čeka posebna je to priča… (foto + video)

U Regiji juga balkana je jutros pretežno oblačno vrijeme sa kišom kao i u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini je sunčano uz malu oblačnost…

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Ivan-sedlo 9, Sokolac 10, Bihać, Bugojno i Sarajevo 13, Drvar, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Srebrenica 15, Zvornik 17, Široki Brijeg 21, Grude, Mostar i Trebinje 22, Stolac 23 i Neum 24 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

utorak 07.07.2020. godine
Nastavlja se period povoljnijih biometeoroloških prilika. U Bosni će ovih dana preovladavati oblačno vrijeme, pri tome će svježija noć i jutro, uz nešto niže temperature tokom dana, djelovati na većinu stanovništva. U Hercegovini sunčanije, također uz umjerene temperature. Veliki broj je i hroničnih bolesnika i meteoropate a koji neće imati jačih tegoba.  

Čitaj još:   Emina Jahović: TURKINJE imaju više stila od Srpkinja

I u Sarajevu osetno hladnije i vetrovito sa jakim severozapadnim vetrom.

U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne ponegdje u Bosni se očekuje i kiša ili kratkotrajni pljusak.

Poslijepodne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne.

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22, na jugu od 22 do 27 stepeni.

U ostatku BiH će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dok će se u jutarnjim satima i sa slabom kišom. Tokom dana, uglavnom biće bez padavina. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 20 stupnjeva C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more