Zanimljivosti

“Virus ako se i bude prenosio vazduhom uvode se NOVE MJERE” i nov ALARM… (foto i video)

“Njujork tajms” je objavio da je od 239 naučnika iz 39 zemalja objavi i nove nedelje u naučnom časopisu otvoreno pismo glavnoj Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, kako bi ta agencija UN revidirala preporuke o tome kako izbeći infekciju korona virusom…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 07.VII 2020, 13: 55… “Virus ako se bude prenosio vazduhom uvode se NOVE MJERE” i nov ALARM… (foto i video)

Ukoliko je tačno da se korona virus prenosi vazduhom, to će značajno uticati na mere za njegovo obuzdavanje, piše “Njujork tajms”, navodeći da nove mjere podrazumijevale nošenje maski u zatvorenom prostoru, čak i ako se poštuju mere fizičkog distanciranja.

“Njujork tajms” je objavio da će grupa od 239 naučnika 39 zemalja objaviti ove nedelje u naučnom časopisu otvoreno pismo a Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, kako bi ta agencija UN revidirala preporuke o tome kako izbeći infekciju korona virusom.

Naučnici tvrde da se korona virus prenosi vazduhom, što znači da i čestice tog virusa mogu da lebde u vazduhu u zatvorenim prostorima a i da ljudi mogu da se zaraze kada ih udahnu, prenosi VOA njuz.

Stav SZO je da se virus širi prvenstveno od osobe do osobe kroz male brojne kapljice iz nosa ili usta, koje se izbacuju kada osoba sa kovid-19 kašlje, kine ili govori.

Ukolko se virus prenosi vazduhom, navodi “Njujork tajms”, posledice su po njegovo obuzdavanje biće značajne.

Kako objašnjava, nove preventivne mjere uključivale bi nošenje maski u zatvorenom prostoru, čak ako poštuju mere socijalnog distanciranja i obavezne maske N96 za zdravstvene radnike koji brinu o zaraženim pacijentima “da bi se isfiltrirale čak i najmanje respiratorne kapljice” .

Pored toga, navodi “Njujork tajms”, ventilacioni sistemi bi morali da se prvo promjene kako bi se smanjila cirkulacija vazduha.

Taj list navodi i da se, nakon pregleda internih mejlova SZO i intervjua sa 20 naučnika, među kojima su i konsultanti SZO, stiče slika o agenciji kao što se nekome ko “uprkos dobrim namjerima, ne ide u korak sa naukom”.

“Njujork tajms” navodi da nedavni porast u broju žrtava a od korona virusa, nakon ponovnog otvaranja preduzeća i kancelarija, “sve više potvrđuje ono što mnogi naučnici govore već mjesecima: Virus se a ne zadržava u vazduhu u zatvorenom prostoru, inficirajući one u nekoj svojoj blizini blizini”...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU: U epicentru, izmjereno 4,3 po Rihteru- ‘Zatreslo namještaj, zidove, mislila sam da će me regal poklopiti‘… (foto)

Srbiju je jutros pogodio potres jačine 4,3 stepena po Richteru... BEOGRAD: Srbija, Crna Hroniča, vijesti,…

5 minuta ago

ŠEKI Radončić: Oni su od danas naši krvnici… (foto)

Ostvarila se višegodišnja želja Aleksandra Velikog i Dritana Malog, BIA i GRU- a, Vanje i…

8 sati ago

Reisu- l- ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i vladika Grigorije smiruju tenzije: Mi smo sinovi zemlje Bosne… (foto)

Vrijeme je da se okrenemo jedni drugima, da se pogledamo, da jedni drugima pomognemo da…

9 sati ago

DPS predao listu za lokalne izbore u Budvi… (foto)

Demokratska partija socijalista predala je listu `Budva može bolje!` Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste…

9 sati ago

Dnevni horoskop za 1. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan ulaže,…

12 sati ago

MIODRAG Vlahović: Rezolucija UN o Srebrenici SRAMOTA CRNOGORSKE Vlade… (foto)

Aktuelna vlast, svrstana uz Beograd i Kremlj, ne izdaje samo crnogorsku tradiciju i istoriju. Ona…

12 sati ago

This website uses cookies.