IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jusuf Nurkić NBA zvijezda: Pružio podršku Sandžačku i Bošnjacima… (foto + video)

Jusuf Nurkić, NBA košarkaš iz Bosne i Hercegovine, prvo je dao svoj vlastiti komentar političke analitičarke Ivane Marić…

PORTLAND: Svijet, Sport, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 08. VII 2020, 18: 05… Jusuf Nurkić NBA zvijezda: “Pružio sam podršku Sandžačku i Bošnjacima”… (foto + video)

Ivana Marić je na Tviteru reagovala na Instagram objavu i gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaka koji je pružio podršku i sandžačkim Bošnjacima koji su teško pogođeni koronavirusom.

Zgrada uprave grada “Sarajevska Vijećnica”, bila je osvijetlana bojama prvo nacionalne zastave sandžačkih Bošnjaka u znak solidarnosti.

“Ovim činom grad i građani Sarajeva šalju poruku podrške ali i puno poštovanja svima koji se bore za zdravlje i živote građana Sandžaka”, dodao je Skaka.

Analitičarka je na ovo reagovala napisavši:

Ko odlučuje šta se postavlja na Vijećnicu na osnovu kojih kriterijuma? Je l’ Skaka sam odluči kome građani Sarajeva šalju podršku s kim smo jedno srce-jedan narod?”, upitala je Marićeva.

Čitaj još:   Humana BiH NBA zvijezda Jusuf Nurkić...(foto i video)

Grad Novi Pazar teško je pogođen, kao i ostali gradovi u Sandžaku korona virusom i podrška stiže iz cjelog regiona, a grad Sarajevo je na ovaj pokazao da je uz Bošnjake.

Mnogi su osudili ovakav komentar Marićeve među njima je i NBA centar iz Portlanda Jusuf Nurkić:

“Kad možeš svašta pitati, ja ću ti odgovor dati. Ljudskost je a to jedini kriterijum je, da se narod u muci sjedini. Zato nemoj ljude u nevolji da i ti dirati, koliko god volela analizirati”.

Novi Pazar je centar Sandžaka se i dalje u teškoj situaciji, iako je ona znatno popravljena u proteklih nekoliko dana intervencijom države kao i brojnim donacijama…

izvor agencije
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more