IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽIVO Haos na ulicama Beograda: Policija baca suzavac na demonstrante, čuju se i pucnji… (foto i video)

Nešto iza 20 sati izbili su prvi incidenti ispred Skupštine Srbije, čuju se topovski udari, pucnji, policija baca suzavac. Demonstranti viču iz sveg glasa “Vučiću pederu” i bacaju baklje na policiju. Rastrčali su se prema Bulevaru kralja Aleksadra i Trgu Nikole Pašića. Policija se grupiše na stepenicama skupštine. Baklja je upala među policajce na stepeništu parlamenta.

Demonstranti trče ka Pionirskom parku, policija baca suzavac.

I večeras su se oko 18 sati građani počeli okupljati u Beogradu na Platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega su zajedno sa liderima opozicije krenuli ka Skupštini Srbije.

Kao i sinoć, povod izlaska na ulice je najava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uvođenju policijskog sata od petka do ponedjeljka, zbog alarmantne situacije u Beogradu vezano za širenje koronavirusa.

Nekoliko hiljada demonstranata je ispred zgrade Skupštine. Jedna grupa koja nije htjela da prati opozicione političare skrenula je na Terazijama ka Skupštini Srbije, a druga grupa je otišla ka Predsjedništvu.

Među okupljenim demonstrantima su lideri opozicije, predsjednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović, Demokratske stranke Zoran Lutovac, stranke Pokret za za preokret Janko Veselinović

Čitaj još:   MARIJA SERİFOVİĆ:"Dokle više priče o Bogovima, crkvama, džamijama i sinagogama?! VIDIMO SAMO BOL I ZLO"

Demonstranti ogorčeni zbog svega što se pored svega dešava u Srbiji, a i to je posebno za vrijeme epidemije koronavirusa, na platou ispred Skupštine Srbije uzvikuju “Idite na Kosovo”, “Ostavka, ostavka”, “Ua, ua”, “Vučiću, liječi se”.

Traže ostavku Aleksandra Vučića i Kriznog štaba. Policajci ispred Skupštine drže distancu i izbjegavaju svaki kontakt sa demontrantima.

Pripadnici policije opkolili su zgradu Predsjedništva Srbije, a postavljena je i zaštitna ograda. U okolnim ulicama primjećen je, kako javljaju srbijanski mediji, veliki broj policijskih marica.

Grupa opozicionih lidera krenula je ka Skupštini Srbije, praćeni građanima koji žvižde i uvikuju: “Vučiću pederu”, “Vučiću lopove”.

Građani pristižu sa svih strana, iz svih dijelova Srbije. Sve to sa jednim ciljem – kako bi rekli “dosta” skandaloznim odlukama, ponašanjem i nastupima Aleksandra Vučića i njegovih sljedbenika i “satelita”.

Izvor: Faktor.ba

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more