IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ASMIR KOLAŠINAC: HUMANI SJENIČKI DIV… (foto)

Iako je relativno malo onih koji i prije ovih užasnih kovid dana nisu čuli za njega, Asmir Kolašinac, koji se već 16 godina bavi vrhunskim sportom, postao je ovih dana medijski eksponiraniji nego kad je svojevremeno donosio medalje sa velikih takmičenja.

Poruka koju je poslao ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, zato što ga i lično poznaje, da je u Sjenici situacija više nego alarmantna i da je to više vapaj nego poruka, dobila je u javnosti veliki prostor kao potvrda da i u Srbiji kakva danas jeste, makar ponešto zavisi od građanina obespravljenog, posebno kad je velika kriza u pitanju.

Odgovor ministra bio je poluprazan, ali je javno mnjenje ipak okrenuto ka gradiću na Pešterskoj visoravni, gdje je život ovih dana bio malo vrijedan.

Asmira su vidjeli i prije vapaja kako svakodnevno volontira i pomaže, nošenjem donirane opreme, pa čak i oboljelih sugrađana, nedavno je i donirao respirator bolnici u Sjenici, a očigledno je da je činjenicu da je jedna od rijetkih javnih ličnosti u tom gradu, tačnije svoje ime pokušao da upotrebi za bilo kakvu pomoć.

Čitaj još:   Detalji stravičnog požara kod SJENICE: MAJKA STRADALA, SIN TEŠKO POVRIJEĐEN

Iako je spletom okolnosti rođen u Skoplju pre 35 godina, Sjenica je mjesto gdje je odrastao, i uz Beograd, proveo najviše vremena.

Bacanje kugle je disciplina u kojoj na ovim prostorima postoji određena tradicija, bez obzira što smo zbog kompletne logistike koja je potrebna vrhunskom bacaču, inferiorni u odnosu čak i na susjedne zemlje.

Najveći uspjeh u karijeri ostvario je na Evropskom prvenstvu na otvorenom u Helsinkiju 2012, kada je osvojio bronzanu medalju sa hicem od 20,36 metara. Godinu dana kasnije na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu postao je šampion kada mu je kugla sletjela na 20,36 metara. Lični rekord mu je 21,58 u Beogradu na otvorenom, juna 2015, i 21,05 u dvorani prošle godine.

Tri puta je učestvovao na Olimpijskim igrama, u Pekingu 2008, Londonu 2012, gde je postigao najbolji plasman i hicem od 20,71 zauzeo sedmo mjesto i 2016. u Riju.

Bio je na pet svjetskih prvenstava na otvorenom i četiri u dvorani, vrlo često je imao problem sa povredama uoči ili na samim velikim takmičenjima. Najveći problem pri održavanju težine je što obožava slatkiše.

Izvor: Danas.rs

Čitaj još:   Nikšić: Počeli upadi DF- a, DPS daje rok policiji da uspostavi kontrolu ili preuzmu stvar u svoje ruke... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Sandžaklije listom odlaze iz rodnog kraja

Nema dana, a da iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more