IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milu Đukanoviću stižu čestitke evropskih i svjetskih zvaničnika povodom Dana državnosti… (foto + video)

Evo ko je sve uputio čestitke Đukanoviću povodom Dana državnosti Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora,Zanimljivosti,Putovanja,vijesti,nedelja,12.07. 2020…17: 55…Đukanoviću stižu čestitke evropskih i svjetskih zvaničnika povodom Dana državnosti… (foto + video)

“Čestitke su uputili kralj Švedske Karl Gustaf, predsjednica Slovačke Zuzana Čaputova, predsjednica Grčke Katerina Sakelaropulu, dalje je čestitku uputio predsjednik Portugala Marselo Rebelo de Sousa, regenti San Marina Alesandro Mancini i Grazia Zaiferani, potom i predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, generalna guvernerka Kanade Džuli Pajet, generalni guverner Australije Dejvid Harli, kralj Tajlanda Maha Vajiralongkorn i predsjednik Alžira Abdelmadjid Tebboune”, saopšteno je iz predsjednikovog kabineta.

Čaputova je u čestitki poželjela Crnoj Gori i svim građanima je i stabilnost, prosperitet i mnogo uspjeha u procesu integracija u Evropsku uniju kao i u reformskim naporima uz uvjerenje da će Slovačka kao istinski prijatelj Crne Gore nastaviti da i dalje podržava Crnu Goru.

“Cijenim prijateljske odnose između naših zemalja i vjerujem da će se u duhu partnerske saradnje i savezništva u Sjevernoatlantskoj alijansi i nadalje uspješno razvijati i produbljivati“, dodaje se u čestitki.

Evropski prijatelji Portugal, Grčka i Švedska upućuju najbolje želje za dalji napredak i prosperitet Crne Gore.

Generalna guvernerka Kanade podsjeća da je ovaj dan posebna prilika da se sa ponosom osvrnemo na postignute rezultate i samouvjereno pogledamo u budućnost.

Čitaj još:   MILO Đukanović, posjetio Tuzi: Nije borbi kraj... (foto)

“Ponosni smo na naše prijateljstvo i partnerstvo. Ostajemo posvećeni jačanju zajedničkih euroatlanskih vrijednosti slobode i stabilnosti i radu na dobrobiti svih naših građana. Radujem se budućim prilikama u kojima ćemo nastaviti da gradimo naše odnose”, dodaje se u čestitki.

Generalni guverner Australije Harli u čestitki je kazao da u vrijeme kada države svijeta zajedno rade na suočavanju sa izazovima koje je donio COVID-19, solidarnost međunarodne zajednice važnija je nego ikada ranije.

“Uvjeren sam da ćemo u periodu koji je pred nama nastaviti da se i razvijaju prijateljske odnose naših zemalja. Povodom nacionalnog dana Crne Gore, želimo da, u ime naroda San Marina i naše lično, Vašoj ekselenciji i prijateljskom narodu Crne Gore, uputimo najbolje želje”, ističu u čestitki zvaničnici San Marina.

Lukašenko, uz iskrene čestitke Dana državnosti Crne Gore, potvrdio je da i težnju Bjelorusije ka jačanju prijateljskih veza uz ubjeđenje da bilateralni odnosi imaju veliki potencijal, koji zajedničkim naporima mi možemo da iskoristimo radi značajnog produbljivanja bjelorusko- cnogorskog velikog partnerstva na korist oba naroda.

Čestitku uputila generalna sekretarka Organizacije frankofonih i zemalja  Louise Mushikiwabo…

Čitaj još:   Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović: Danas konsultacije o mandataru... (foto i video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more