IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milo Đukanović: Antifašizam je državno opredjeljenje Crne Gore… (foto i video)

Predsjednik Republike Milo Đukanović danas je kazao da Crna Gora može postojati samo kao država slobodnih građana…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Putovanja, vijesti, ponedeljak… 13.07. 2020…12: 55… Milo Đukanović: Antifašizam je državno opredjeljenje Crne Gore… (foto i video)

Dan državnosti bez proslava zbog koronavirusa, Crna Gora obilježava Dan državnosti, 13. juli…

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti bez uobičajenih svečanosti zbog koronavirusa, javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net iz Podgorice…

Dan državnosti obilježava se u znak sjećanja na 13. juli 1878. godine, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i na 13. juli 1941. godine kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović kazao je danas da Crna Gora može postojati samo kao država slobodnih građana…

Đukanović je danas, povodom 13.jula- Dana državnosti Crne Gore, položio vijenac na Spomenik partizanu borcu na brdu Gorica u Podgorici.

“Trinaesti jul je najveći datum iz crnogorske istorije. Crna Gora može postojati samo kao država slobodnih i ravnopravnih građana, bez obzira na vjeru i naciju”, kazao je Đukanović.

Čitaj još:   MILO Đukanović: IGRE SU TEK POČELE, glavu gore NAŠE LAVICE, naše AJKULE

On je istakao da crnogorski antifašizam znači i opredjeljenje za Crnu Goru, kako je rakao, kakvu danas imamo.

“Nezavisnu, međunarodnu priznatu, članicu NATO-a, posvećenu EU vrijednostima i članstvu u EU. Svim građanima čestitam Dan državnosti. Da je vječna Crna Gora”, kazao je Đukanović.

Crna Gora danas obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i na 13. jul 1941. godine kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Nacionalno koordinaciono tijelo je ranije tražilo da se otkažu predviđene svečanosti u Podgorici i Bijelom Polju, kako bi se smanjio bilo kojeg rizika širenja koronavirusa…

Umjesto toga predstavnici udruženja boraca i političkih partija su obilježili praznik tradicionalnim polaganjem vijenaca na spomenike NOB-a.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da je 13. juli istorijski simbol otpora i slobode i sažetak pobjeda i uspjeha Crne Gore.

“Trinaesti juli objedinjuje najbolje tekovine naših predaka i uspjehe savremene Crne Gore. A prije svega slobodu kao najvažniji preduslov za razvoj moderne države“, kazao je Brajović.

izvor iBalkan.net / agencije aa

Čitaj još:   SARAJEVO: Građane uznemirila jaka eksplozija, evo detalja...(foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more