IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIJEPOLJE: Epidemiološka situacija sve teža, zaraženi ljekari, rezultati se čekaju duže od nedelju dana… (foto)

Čak pet ljekara i zdravstvenih radnika je inficirano veliki dodatni problem prestavlja činjenica da na rezultate testova pacijenti čekaju duže od sedam dana i da oni selektivno stižu…

PRIJEPOLJE: Sandžak. Zanimljivosti, recepti, vijesti, četvrtak 16: 06. 2020… 10:21… PRIJEPOLJE: Epidemiološka situacija sve teža, zaraženi ljekari, rezultati se čekaju duže od nedelju dana… (foto)

Tokom posljednja dva dana prema zvaničnim podacima a iz užičkog Zavoda za javnon zdravlje u Prijepolju nije bilo većih novozaraženih virusom Covid-19, epidemiološka situacija u toj opštini nije povoljna.

Naime, kako portal PP Media nezvanično saznaje, pet ljekara i zdravstvenih radnika je inficirano, dodatni problem prestavlja činjenica da na rezultate testova pacijenti čekaju duže od sedam dana i da oni selektivno stižu.

“Posljednji rezultat testova koji su stigli u prijepoljsku bolnicu a i prije današnjeg dana je 10 jul. Čekaju rezultate testova za pacijente a sve od totestirane od 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13 i 14. jula. Da apsurd bude veći, danas su stigli rezultati testiranih od nedjelje 12. jula”, navodi izvor portala PP Media.

Prijepoljska bolnica, raspolaže sa 50 mjesta za prijem osoba za koje se sumnja da su zaražene korona virusom, prema nezvaničnim informacijama slobodna su svega tri kreveta.

Čitaj još:   Najteža noć od početka epidemije: SEDAM NOVIH ŽRTAVA KORONA VIRUSA... (foto i video)

Na respiratorima se nalaze tri pacijenta, a iz dana u dan sve veći broj osoba sa simptomima zaraze javlja se u kovid ambulantu. Tako su samo tokom utorka ljekari pregledali 57 pacijenata što je znatno više nego prethodnih dana.

Inače, samo tokom posljednjih 15 dana u prijepoljskoj bolnici bitku je i sa koronom izgubilo je 8 lica, od kojih je šest iz Prijepolja, dok dvoje preminulo iz Sjenice.

Izvor: PP Media

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more