IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora MEĐU PRVIMA dobija VAKCINU protiv koronavirusa… (foto)

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović izjavio je u Skupštini da je prošlog petka Vlada Crne Gore potpisala dokument o nabavci buduće vakcine za koronavirus…

PODGORICA: Crna Gora, recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 18: 07. 2020…Crna Gora MEĐU PRVIMA dobija VAKCINU protiv koronavirusa… (foto)

“Tako da smo pravovremeno odreagovali. U prošli petak smo potpisali dokument, stavili smo se na listu, kada bude pronađena vakcina pa da budemo među prvim zemljama koje će je nabaviti za naše građane“, rekao je Hrapović.

Kazao je i da je što se tiče lijeka remdesivir, koji bi se mogao koristiti odmah za liječenje koronavirusa, Vlada tako i potpisala sa EK ugovor o zajedničkoj nabavci tog lijeka.

“Naravno da ćemo taj lijek dobiti u narednom periodu. To su dvije ključne stvari koje je Vlada uradila”, naveo je Hrapović u Skupštini.

U Crnoj Gori drastično raste broj zaraženih od koronavirusa. Novih 60 slučajeva infekcije potvrdile su laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), juče poslepodne. Iz bolnice u Beranama prijavljen je još jedan od smrtnih slučajeva kod pacijenta koji bio pozitivan na novi koronavirus. Od sredine juna, od posledica kovida-19 dosad je preminulo 17 osoba.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. juli 2022. godine…

Nacionalno tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo nove privremene mijere za Podgoricu, gdje je dosad registrovan i najveći broj inficiranih  619. Dakle u Crnoj Gori je aktivno obollelih osoba 1.582.

Prema novim mijerama, u Podgorici je u narednih sedam dana obavezno je i nošenje maski i u zatvorenom, ali i na otvorenom prostoru. Mjera važi i za djecu stariju od sedam godina. Prema novim mjerama na otvorenim javnim mjestima moguće je okupljanje do 40, a na zatvorenim do 20 lica.

Preporučeno je i da se vijerski obredi u cijeloj Crnoj Gori vrše u hramovima bez vjernika, a ranije je samoizolacija i karantin produžena sa 14 na 21 dan.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more