IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA ZNATI DA JE 50 eura omiljeni “lažnjak”: Razbijena mreža za falsifikovanje novca… (foto)

U akciji je zaplenjeno osam miliona eura u gotovini i imovine a gotovo i u istoj vrijednosti,. nominalna vrijednost falsifikovanog novca je 10 miliona eura…

NAPULJ: Svijet,Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 18:07. 2020… 21: 55… TREBA ZNATI DA JE 50 eura omiljeni “lažnjak”: Razbijena mreža za falsifikovanje novca… (foto)

Hapšenjem 44 osobe razbijena je velika mreža za krivotvorenje novca koja je povezana s italijanskom mafijom Camorrom, saopštila je to i francuska policija.

U Italiji je uhapšeno 40 osoba, u Francuskoj tri, u Belgiji jedna, a cijelu je se operacija koordinirala od strane evropske policijske i agencije Europol.

U akciji je zaplijenjeno i osam miliona eura u gotovini i imovine u istoj vrijednosti. Nominalna vrijednost falsifikovanog novca je 10 miliona eura.

Istragu o mreži za falsifikovanje novca koja je sama povezana s napuljskom Camorrom su u januaru 2018. pokrenule italijanske vlasti, a radilo se i prvo o lažnim novčanicama od isključivo 50 eura.

Čitaj još:   Gradovi bez KORONA VIRUSA: Tutin, Bujanovac i Preševo u čemu je TAJNA... (foto)

Unazad nekoliko godina, 90 posto kvalitetnog lažnog novca dolazi i iz Italije, a Camorra ima neku vrstu “ovlašćenja” nad tim tržištem, a sve je to rekao Erik Bertrand iz Centralnog ureda za suzbijanje i veće je ikoličine krivotvorenog novca

Izvor: Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more