IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GRAD U KOME JE 1.400 ZARAŽENIH: U izolaciji ih je DUPLO VIŠE, formirana privremena bolnica u školi… (foto)

U kovid bolnici smješteno oko 280 pacijenata…

 Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20: 07. 20 20…22: 50…

ŠABAC: Srbija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20: 07. 20 20…23: 50… GRAD U U KOME JE 1.400 ZARAŽENIH: U izolaciji ih je DUPLO VIŠE, formirana privremena bolnica u školi… (foto)

U Šapcu je korona virus potvrđen kod još 52 osobe od 79 testiranih, saopštio je Zavod za javno zdravlje. U gradu je trenutno 1.385 pozitivnih je u izolaciji dvostruko više.

U kovid bolnici smješteno je oko 280 pacijenata, a bilo je i otpusta izliječenih

Prema najavama iz Ministarstva zdravlja, dio pacijenata iz Šapca biće a pod hitno prebačen u Beograd.

Za lakše oboljele spremna je privremena bolnica u sali Ekonomske škole a za koju je grad opremio krevetima i potrebnom nemedicinskom opremom, a obezbjediće i hranu za pacijente.

U kovid abmbulanti u poslednja dva dana pregledano je 375 pacijenata , dnevno je protekle nedelje svakodnevno bilo i do 280. Ohrabruje kao i podatak da je sve manje građana sa simptomima a sve više kontrolnih pregleda i retestiranja.

Dijagnostika će biti brža, a pritisak na bolnicu smanjen, jer će se ubuduće u kovid ambulanti snimati i pluća.

Čitaj još:   CRNA GORA: Umrla četiri pacijenta iz Cetinja, Kotora, Pljevalja i Ulcinja, rođeni 1940, 1947, 1974. i 1955. godine... (foto)

Iz Opšte bolnice kolege su nam izašle u susret da se mobilni aparat koji su oni dobili prekjuče ustupi našem domu zdravlja u prostor Kovid ambulante, s obzirom da mi nemamo kadar ni rendgensku dijagnostiku kao dijelatnost od 2007, kada smo se odvojili od zdravstvenog centra, iz samog Ministarstva zdravlja će nam omogućiti i rendgen tehničare koji će raditi snimanje, a da radiolozi iz bolnice će snimke čitati- kaže Jasmina Stanković, a to je ista ova direktorka Doma Zdravlja Šabac.

izvor arbijadanas.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more