IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Komšije otkrile, šta radi dr Nestorović kad se povukao iz javnosti… (foto i video)

“Svi se pitaju gdje je Dr Nestorović, oni koji znaju ćute…”

BEOGRAD: Regija, recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti utorak 21:07. 20 20…22:40Komšije otkrile, šta radi dr Nestorović kad se povukao iz javnosti… (foto i video)

Javnost dugo se pitala gdje je i šta radi profesor dr Branimir Nestorović, a onda su novinari uspjeli da ga pronađu u njegovom rodnom Obrenovcu. Na prvi pogled bilo je vidno da članu kriznog štaba suzbijanje epidemije puno nedostaje mir, koji je našao u gradu u kom je odrastao, među rođacima ali i prijateljima. Kada je ugledao novinare kratko je poručio: “Tu sam ja, evo u Obrenovcu, malo se odmaram, a po podne radim. Dopizdilo ovo sve, već je postalo ludilo.”

U bifeu preko puta Nestorovićeve kuće opet samo riječi hvale. Vlasnik Rade Antonijević, zvani Čupavi, vadi stare fotografije pokazuje kako su se nekada davno tu na ulici sakupljali mladići i djevojke, među njima i dragi Branimir, koga Antonijević ni pomoću lupe ne može da prepozna na fotografiji.

“Tu je negdje Branimir (pokazuje fotografiju uz osmijeh). Nema čijem djetetu nije pomogao. Tu je sada i njegov brat iz Norveške, takođe je i je ljekar. Na igralištu je često igrao šah, uvijek je nosio neke knjige i učio, on i njegov brat su bili najbolji đaci. I žena mu je draga, to su fini ali i dobri ljudi”, navodi Antonijević.

Kako svjedoče i drugi poznanici, poznati pulmolog dođe u Obrenovac da se odmori, tvrde da kada je tu, ne koristi ni telefon, a privilegovani su oni što su baš oni odrasli zajedno sa čovjekom u koga su uprte oči cijele Srbije.

Čitaj još:   Pun Mjesec iznad STAMBOLA na BOSFORU ukrasio poznate znamenitosti... (foto, video)

“Možemo da razumjemo da se malo sklonio od svega”, potvrđuje Rafailović.

O njemu u Obrenovcu ljudi imaju samo riječi hvale. Novinarskoj ekipi su slučajni prolaznici čak i sami prilazili kako bi rekli poneku riječ o omiljenom sugrađaninu. Svi do jednog su se složili da je doktor uvijek bio voljan da porazgovara sa svakim koga sretne, da je kao ljekar on pomogao djeci mnogih sugrađana i da je u vrijeme korona pošasti ali njegova riječ zvučala umirujuće i bila dobrodošla u svakom trenutku.

Nestorovićev prvi komšija, koji se predstavio kao Rafailović, kaže da ga je i u poslednje vrijeme viđa stalno, kao i to da mu je uvijek zadovoljstvo da ga se “proturi” koju sa čovjekom pored kog je odrastao.

“Svi se pitaju gde je, a mi znamo i ćutimo. U doba korone najviše njemu vjerujem. Odrasli smo zajedno, svi tu, na čaršiji, to je jedan veliki a on je gospodin, uzoran građanin i dobar čovjek, drag komšija. Nedeljom stalno ide na pijac, svakoga dana u obližnju prodavnicu i ponaša se on kao i svaki drugi običan čovjek”, navodi Rafailović.

Komšije kažu da u obližnjoj radnji kupuje voće i povrće, često ga okruže ali i žene i pitaju svašta, a on strpljivo razgovara, a ponekad i posavjetuje.

Čitaj još:   DOVEDEN JEDAN OD OSUMNJIČENIH: Sa lisicama na rukama, ga uveli u dvorište, na lice mjesta stižu teške mašine... (foto, video)

“Ćuti, pije smederevku, ume ponekad da se našali dr Branimir”, tvrdi njegov poznanik...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more