IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Medicinskoj sestri prijetio direktor DZ: Džukelo, nestaćeš… (foto)

Medicinska sestra Slađana Savić iz Sokobanje našla se na meti verbalnih napada i pretnji od strane direktora Doma zdravlja u tom gradu Slaviše Antonijevićeva, nakon što se osmelila da pita da li će dobiti zaposlenje za stalno.

Savićeva se “usudila” na ovo pitanje jer joj je država to obećala, s obzirom da su iz Ministarstva zdravlja u više navrata najavljivali i obećavali ugovor na neodređeno vrijeme zdravstvenim radnicima, koji su tokom vanrednog stanja u našoj zemlji borili na prvoj liniji fronta protiv koronavirusa.

Ista medicinska sestra, inače majka dvoje djece, ispričala je prilikom gostovanja u emisiji “NewsmaxaAdria pregled dana” da ona samo traži ono što joj je država obećala, a što je u više navrata isticao i sam predsjednik Aleksandar Vučić, međutim, zauzvrat je dobila pretnje.

Savićeva je rekla da od februara prošle godine radi na ugovoru i određeno kao medicinski tehničar u Domu zdravlja u Sokobanji, kao i da su problemi sa direktorom te ustanove nastali krajem marta kada je upitala kada će dobiti stalno zaposlenje.

“Direktor mi je prijetio telefonom, da će napisati da sam nepodobna za rad i da će me tako uništiti, obrisati kao gumicom”, rekla je da medicinska sestra, dodavši da je teško opisati strah koji je tada osjetila.

Ona je tokom gostovanja u emisiji pokazala i pomenuti je audio- snimak razgovora sa direktorom te zdravstvene ustanove na kome se čuje kako joj on prijeti i govori joj da ne vrijedi da se ikome žali.

Čitaj još:   SKANDAL AMBASADORA NIJE PRIJAVIO NIŠTA ZA PREGLED: Je li Samardžija prošvercovao ukrajinsku ikonu? (foto)

“Mogu da te obrišem kao gumicom, čovječe, da te nema od sutra!

Razumiješ?

To što ćeš da se žališ, žali se Peri, Žiki, Miki, dok se to riješi, ti si otišla! Koliko si ti ispala džukela, to nije normalno. Najobičnija džukela”, čuje se na pomenutom audio-snimku.

Savićeva je tokom emisije istakla i da je več četiri godine član vladajuće je Srpske napredne stranke SNS jer, kako tvrdi, drugačije nije mogla da dobije posao, pogotovo kada je riječ o maloj sredini poput Sokobanje.

“Rekli su mi da drugačije ne mogu da dobijem posao, jedino ako sam njihov član, pa sam se učlanila”, rekla je ova majka.

Ona je istakla i da će, povodom prijetnji koje je dobila od i sa strane direktora istog Doma zdravlja, pravdu potražiti na sudu i da joj u ovoj borbi podršku pruža porodica. Kako je navela, odlučila je da svoj slučaj podijeli kako bi “građani vidjeli šta se radi u našoj zemlji”.

“Od negdje mora da se krene, ja mislim da je ovo pravi pogodak da javnost vidi šta se radi u Srbiji. Da se ponižava, omalovažava i vrijeđa, jer čim im ne odgovaraš-odmah si najgori”, rekla je Savićeva i dodala da je podnijela tužbu protiv Doma zdravlja u Sokobanji.

Čitaj još:   Major Omer Mehić: Šta znači poruka Nikole Koje sa današnjih protesta "Srbija protiv nasilja" u BEOGRADU... (foto, video)

Reporteri televizije Nova S pokušali su da dobiju odgovor povodom ovog slučaja od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijevića, međutim on je istakao da “trenutno ne može da daje izjave u kameru, jer sada nije adekvatna situacija za to”.

izvor. novas.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more