IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIGLE Dobre vijesti iz Novog Pazara: UPOLA MANJE pacijenata nego prije 12 dana … (foto i video)

Situacija ide prema stabilizaciji, ali nema niti smije da ima prostora za bilo koje opuštanje…

NOVI PAZAR: Regija, recepti, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 22.07.2020… 00: 12… STIGLE Dobre vijesti iz Novog Pazara: UPOLA MANJE pacijenata nego prije 12 dana … (foto i video)

U Novom Pazaru situacija sa koronavirusom se poboljšava, u Sjenici ide na bolje, a u Tutinu je solidna, istkao je ove noći dr Mirsad Đerlek, koordinator Regionalnog kovid centra u Novom Pazaru.

Navodi da se u novopazarskoj bolnici trenutno liječi 199 pacijenata a što je, kaže, duplo manje nego prije 12 dana.

Iz Štaba za vanredne situacije u Novom Pazaru poručuju da se ide prema stabilizaciji, ali je i dalje teška da nema prostora za opuštanje.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru dr. Mirsad Đerlek odgovarajući na pitanje o nesrazmjernom broju smrtovnica i podataka koji se saopćavaju javnosti o broju preminulih u Novom Pazaru kazao da eto većina Pazaraca umire izvan Opšte bolnice…

Čitaj još:   SANDŽAK: Sudar kamiona i putničkog automobila kod NOVE VAROŠI, više lica povređeno...

Na pitanje kako to da je prema podacima iz Opšte bolnice u kojoj su se liječili pacijenti iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške u periodu od 17.7.2020 do 20.7.2020. umrlo je šest osoba (3 od COVID19 i 3 od drugih bolesti)da se na Arap džamiji za isti period nalaze 32 nove smrtovnice i to samo iz gradskog jezgra grada Novog Pazara, dr. Đerlek kazao je da veliki broj građana umire izvan Opšte bolnice u Novom Pazaru.

“Nažalost određeni broj građana umire u Zdravstvenim centrima kao prvo i u Beogradu i  Kragujevcu. Također, imamo određeni broj preminulih ali i u Novopazarskoj banji. Ljudi umiru u svojim domovima. Imamo znatan broj preminulih uslijed neuroloških problema”, kazao je dr. Đerlek…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more