IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA: Vučić stigao u RS, dočekao ga Milorad Dodik… (foto)

Sa Vučićem u Bosnu i Hercegovinu doputovao je prvo ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministrica saobraćaja Zorana Mihajlović…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ćetvrtak, 23.07.2020 … 09: 12… BANJA LUKA: Vučić stigao u RS, dočekao ga Milorad Dodik… (foto)

Avion s Aleksandrom Vučićem sletio je jutros na banjalučki aerodrom gdje je dočekan uz visoke ceremonijalne počasti.

Na banjalučkom aerodromu dočekali su ga i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Sa Vučićem u Bosnu i Hercegovinu doputovao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministrica saobraćaja Zorana Mihajlović.

Vučića i saradnike dočekali su i počasni vod i članovi kulturno-umjetničkog društva sa hljebom i solju.

Između ostalog, Vučić će posjetiti Univerzitetski klinički centar te toj ustanovi uručiti 15 sanitetskih vozila vrijednih 2,7 miliona eura.

Najavljen je i obilazak radova na izgradnji višenamjenskog objekta u kojem će biti smješteni vrtić, ambulanta i mjesna zajednica u banjalučkom naselju Petrićevac.

Čitaj još:   BANJA LUKA: Nova skandalozna svađa u Skupštini RS- a, šef kluba SDS- a ušutkao Dodikovog poslanika... (foto, video)

Srbija i Banja Luka zajedno su finansirali ovaj višenamjenski objekat sa po 600.000 eura, odnosno 600.000 KM u slučaju Grada Banja Luka.

Također, predviđen je i obilazak radova na izgradnji Srpsko-ruskog hrama.

Pored navedenog, održat će se i susret delegacije manjeg bh. entiteta i Republike Srbije a u zgradi Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more