IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Habib, prvi put nakon tragedije: Sura iz Kur'ana ocu koji se preselio na… (foto i video)

Habib se oglasio prvi put nakon smrti oca Abdulmanapa a i koji je umro u Moskvi od srčanih komplikacija uzrokovanih koronavirusom…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Sport,Zanimljivosti, vijesti, ćetvrtak, 23.07. 2020… 09: 12… Habib, prvi put nakon tragedije: Sura iz Kur'ana ocu koji se preselio na… (foto i video)

Abdulmanap Nurmagomedov je bio ujedno i Habibov trener, tuga da nakon pretrpljenog srčanog udara u aprilu operisan u Moskvi, stanje mu se znatno pogoršalo kada se zarazio koronavirusom, te je preminuo 3. jula nakon što je nekoliko sedmica bio u kritičnom stanju.

Habib je kasno sinoć objavio fotografiju s ocem kojem je posvetio dva ajeta iz sure Al-Isra’ iz Kur'ana.

“Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. kad jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: ‘Uh!'i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim. Budi prema njima pažljiv isto jer sam ponizan reci: ‘Gospodaru moj, smiluj se, oni su mene,kad sam bio dijete, njegovali! ‘”, napisao je Habib na Instagramu.

Ispod ajeta je prvak UFC-a u lakoj kategoriji na ruskom napisao i sljedeće:

Čitaj još:   HABIB: Potvrdio, u aprilu se vraća u "oktagon"...

“Nedostajat ćeš mi, oče. Bio si mi otac, prijatelj, brat i trener, sve u jednom. Naučio si me praktično svemu što znam, nadam se da si sad zadovoljan sa mnom. Nakon svega, zadovoljstvo roditelja je i osjećaj zadovoljstvo Allaha”, poručio je Habib...

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more