IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: U zadnja 24 sata, umrlo četvero ljudi, jedno od Covid- 19… (foto)

Na bolničko liječenje primljeno je 11 osoba, dok su 23 pacijenta otpuštena kući. Transporta u tercijarne zdravstvene ustanove nije bilo…

NOVI PAZAR: Sandžak, recepti, Zanimljivosti, vijesti, ćetvrtak, 23.07. 2020… 16: 12… NOVI PAZAR: U zadnja 24 sata, umrlo četvero ljudi, jedno od Covid- 19… (foto)

U zadnja 24 sata u Regionalnom kovid centru u Novom Pazaru preminuli su četiri lica, od kojih je jedna od kovida, u kod bolest nije bila neposredni a ni uzrok smrti, saopćio je danas Štab za vanredne situacije.

Trenutno se na liječenju u toj zdravstvenoj ustanovi nalaze 153 pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru, dok ih je osmoro na haj-flou (High Flow) ventilaciji.

Na bolničko liječenje primljeno je 11 osoba, dok su 23 pacijenta otpuštena kući. Transporta u tercijarne zdravstvene ustanove nije bilo.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Miki naš, brate naš, falićeš nam...

U kovid ambulanti pregledano je 249 osoba, među kojima su i oni a koji su se javili na kontrolu. Odrađene su 82 laboratorijske analize, 72 lica su radiološka snimka pluća, kao 97 seroloških (brzih) testova od kojih je 50 bilo pozitivno. Uzeto je i 19 briseva za PCR testiranje...

Izvor: Radiostoplus.com

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more