IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas najava pljuskova sa grmljavinom… (foto)

OVOG jutra djelomično vedro i sunčano, danas će biti uglavnom nestabilno vrijeme u drugoj polovini dana su izgledni pljuskovi sa grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24.07.2020…09: 32 … Danas najava pljuskova sa grmljavinom… (foto)

NAKON KIŠE, NAGLI PAD TEMPERATURE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana…

Jutros je u Bosni djelomično vedro, a u Hercegovini je sunčano. Danas u Bosni nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom Bosne su izgledni pljuskovi sa grmljavinom.

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 35°C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U popodnevnim je satima moguć pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka je i oko 29°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Čitaj još:   STIŽE VRELA VAZDUŠNA MASA SA SJEVERA AFRIKE: Idu TROPSKE NOĆI, red pljuskova sa grmljavinom! (foto i video)

Intenzivnije padavine očekuju se subotom sjevernim sjeverozapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 17 C, a najviša je dnevna između 20 i 31 stepen.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura će zraka između 10 i 16, a najviša dnevna između 23 i 31 stepen.

U ponedjeljak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 17, a najviša dnevna između 22 i 32 C Celzijeva stepena.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more