IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO JE SRĐAN NOGO ULTRADESNIČAR: Ima poslaničku platu sad bi da NAPADNE SKUPŠTINU PEJNT- BOLOM… (foto i video)

ZA SRĐANA NOGA SE Ne zna kada je završio studije, izbjegao je i služenje vojnog roka, a redovno “upada” na sve proteste…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanje, Zanimljivosti,vijesti, nedelja, 26 . 07…2020…18: 42.. KO JE SRĐAN NOGO ULTRADESNIČAR: Ima poslaničku platu sad bi da NAPADNE SKUPŠTINU PEJNT- BOLOM… (foto i video)

Vidjeli smo njegovih sto lica, ali zapravo to lice je jedno isto- lice nasilnika, lice čovjeka koji bi da ruši, goni, proganja, juri i – na kraju boji i gađa pejnt-bol puškom. Da, jasno je da govorimo o Srđanu Nogu, jednom od glavnih aktera opozicije, one opozicije koju bismo najrađe da gledamo, ne slušamo i zaboravimo. Ekstremna, rušilačka, svađalačka, incidentna. To je lik Srđana Noga.

Iza tog lika, odnosno lica i naličja neke Srbije koju ne želimo, kriju se mnoge tajne, mnogi nedostaci i očajnički potezi. Ali, prije svega da podsjetimo šta je to sinoć bilo…

Naime, pomenuti politički akter, sinoć je u Skupštinu Srbije pucao ni manje ni više nego iz puške za pejnt- bol.

Pucanje je efikasno. Cio grad treba da bude pejnt-bol arena. Kad oni nemaju stida i srama, jurićemo ih, obojićemo ih- rekao je Nogo.

Međutim, ovaj ekstremni desničar se nije tu zaustavio. Pozvao je i na nova okupljanja ispred Narodne skupštine u Beogradu 27. ili 28. jula, ali i na izazivanje nereda. Da njegovim ludostima nema kraja govori i činjenica da je pozvao da se kupe puške za pejnt-bol, baklje, topovski udari i rakete za vatromet kojima će gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta!

Nakon ovoga barem je jedna stvar jasna – Nogo nema ideju ni o čemu, Nogo je samo zaljubljenik u proteste. Oni su mu postali hobi i što bi se reklo- gdje god nađe zgodan protest, Nogo se nasadi, kao svojevrsni parazit.

No, da krenemo redom…

Ko je on?

Srđan Nogo je, inače, pravnik iz Beograda. Još od studenstkih dana bile su i bliske desničarske i nacionalističke ideje, pa je vrlo brzo usledila i saradnja sa Dverima. Poslanik od 2016. god, bio je kandidat Dveri za gradonačelnika Beograda.

U međuvremenu se ovaj pokret čiji je član bio zbog njegovih postupaka u nekoliko navrata ograđivao od Nogovog ponašanja, što je na kraju rezultiralo i izbacivanjem iz stranke. Od tada Srđan Nogo dijeluje, bar naizgled, sam, uvaljujući se gdje god je moguće da propagira svoje ideje.

I upravo dok je bio poslanik Dveri, odnosno prje izbacivanja iz ovog pokreta zbog, kako su naveli tada “kontinuiranog kršenja odluka organa te stranke”, Nogo je u jednoj emisiji pretio smrću premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Čitaj još:   MILO IH SMATRAO OPASNIM ZDRAVKO, IM UKIDA ZABRANE: Ocjena da "ničija mišljenja ne mogu da ugroze sigurnost"... (foto)

– Ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje obješen i Aleksandar Vučić – rekao je tada Nogo, govoreći o migrantima.

Umjesto po zaslugama Nogo će ostati upamćen po brojnim incidentima i to u svojoj prošlosti. Ovaj raspirivač mržnje nije propuštao priliku da se nađe na kojekakvim protestima i tako širi svoju kancerogenu politiku.

Tako je Srđan Nogo je prije nešto više od godinu dana bio vinovnik protesta ispred pekare u Borči. Naime, na društvenim mrežama pojavila fotografija brata vlasnika pekare Mona Đuraja albanske nacionalnosti na kojoj se vidi da rukom pravi orl – simbol Velike Albanije.

Jedan od “glavnokomandujućih” na ovim protestima bio je Nogo, sam Đuraj je nakon prvog dana naveo da su uslijedile jezive pretnje njegovoj porodici, kao i da se u javnosti pojavila njegova adresa, te da strahuje za svoj život i život najmilijih.

Odmah po ukidanju vanrednog stanja Nogo je ponovo “zablistao”, samo na protestu opskurnih ultradesničarskih organizacija, čijih nazadnih stavova bio glasnogovornik. Jedna od tema bila je i 5G mreža.

Prije poslednjih demonstracija u Beogradu održan jedan protest, studentski, i to nakon najave da mladi akademci mogli biti vraćeni kućama iz domova u kojima žive, a razlog je pandemija korona virusa. I dok su se oni borili da u domovima ostanu, i sa tim ciljem takođe došli pred Skupštinu, na istom mijestu se pojavio Nogo?!

Večiti student, vojnik bez služenja vojnog roka…

I dok juri ka Skupštini ponosan što se bori za nakaradne ultradesničarske vrijednosti negdje u glavi sve vrijeme pokušava da sakrije dijelove od svoje biografije koji bi njegov profil “srpskog junaka i opasnog momka” mogao da diskredituje.

Da, pomenuli smo da je po zanimanju pravnik, ali nije teško pravnik biti a i ako taj isti Pravni fakultet pohađaš čitavu deceniju.

A razliku od oca Srete, koji je profesor prava, sinu studije i nisu tako brzo išle. Osim da ih je baš odužio, mediji nisu uspeli da pronađu a ni  precizne podatke koliko je godina zapravo pohađao Pravni fakultet. Oni koji ga poznaju, po dolasku u “Dveri”, kažu da je to bilo bezmalo decenijsko školovanje.

– Nešto oko desetak godina… Možda osam… ali svakako mnogo duže nego što traju studije. Fakultet je završio kada je već bio političar, član pokreta Dveri – kaže izvor. Skupštine koju ruši,zagovornik vojske svega što ide uz ultradesničarenje, verovali ili ne, vojsku nije služio.

Čitaj još:   NEKA VAS SNIJEG NE IZNENADI: Danas pretežno oblačno, kiša i susnježica krajem sedmice, vrijeme u narednih nekoliko dana je... (foto)

Jednostavno – izvukao se. Nije išao u vojsku. To je jedna od stvari koja mu je zamjerena kao Srbinu i patrioti – kaže izvor, poznavalac dela života Srđana Noga.

Iz udruženja Nomokanon, Srđan Nogo odlazi u “Dveri”. Poslanik je i postaje 2016. godine. Noga je bilo svugdje i prije demonstracija za koje navodi da su protiv sadašnje vlasti. Okupe se radnici “C marketa”, traže svoje akcije tu je i Nogo. Protestvuju radnici “Trudbenika” među njima Nogo. Štediše u “švajcarcima” su na ulici, odjednom i Nogo. Izbacuju nekog iz stana, Nogo se gura sa policijom.

Ovaj čovjek je bukvalno svugde osim tamo gdje je trebalo, za šta je on dobio mandat naroda i za šta je zvanično plaćen oko dvije prosječne plate…

izvor srbijadanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more