IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJEKAR IZ SKAFANDERA PORUČIO: Mogli smo izbjeći ovaj drugi talasa, da se vi Vučiću niste”IGRALI LJEKARA…” (foto)

Kada se predsjednik Vučić izjasni o određenoj temi, možemo zaključiti da je zaista istina da ima vrijedne, dobre i poslušne učenike. Brnabić, Lončar, Kisić Tepavčević… Svi su lijepo savladali gradivo i prenijeli ono što im je rekao “profesor doktor” Vučić. Zato ga razumijem kada ih tako hvali i brani. Pa nas, pogleda putem ekrana, izvrijeđa i kaže: “Ko smije da napada najbolje, najvrijednije što imamo?

Gdje ste vidjeli među potpisnicima peticije (2.723 ljekara, prosvjetara, pa da idemo redom umjetnika, građana, studenata…) “poštene, vrijedne”? Da li na ovo normalan čovjek može nešto reći?

Prvo ostanemo bez teksta, pa se zapitamo da li je ovaj čovjek normalan, a onda poželimo da idemo ponovo na ulice i da ga po svaku cijenu skinemo sa trona. Brani čak i Darijinu frizuru i kaže: “Sram vas bilo”. A ja kažem njemu: Sram Vas predsjedniče bilo kada ste se tako osilili. Vi se nad nama iživljavate, a ne mi nad Kriznim štabom, piše direktno.rs.

Darija je svoje kolege nazvala nekompetentnim, a sluša ne kompetentnog Vučića i po njegovoj želji predlaže epidemiološke mjere cijeloj Srbiji, Lončar zahtjeve ljekara ocjenjuje kao politički potez, ponižava pojedine potpisnike, a i dalje nije shvatio šta piše u pismu, niti vidi koliko je on sam bezvrijedan. Dok Darija izjavljuje “zar je čudno što neko ima čistu kosu?” Savjetujem joj da ne provocira svoje kolege u skafanderima.

Čak ni ne zvuči dobro, da su kolege. Isto poručujem i Vučiću, ne zanima nas Darijina frizura, samo povlačimo paralelu između vrijednih i bezvrijednih. Dok se ona frizira i šminka, odmara po Zlatiboru, oni vrijedni, pošteni su u skafanderima, uz pacijente ili su se već zarazili na radnom mjestu, pa su i sami pacijenti.

Čitaj još:   SRCE DA PREPUKNE: Pozadina fotografije, koja je obišla svijet- "Cihan čuva brata Abdulaha ispod ruševina, šipka joj je probola nogu..." (foto, video)

Niko ih ne pita da epidemiolozi, virusolozi, infektolozi, ortopedi… odnosno da li su kompetentni da rade sa COVID bolesnicima. Samo im Darija on i kompetentnost preispituje kada kaže da je Krizni štab zakazao. A ona ne zna ni da obuče skafander, pitam se da li zna da koristi stetoskop. Znam da su joj brojke glavne u opisu njenog posla, ali eto, zabrojala, pa i tu zakazala. Pa kako je onda Vučiću to najbolje što imamo? Najbolji su oni koji Vama služe, a ovi potpisnici su bezvrijedni, jer misle svojom glavom. I što nisu SNS! Apsurd. 

Dokle ćemo još da slušamo da smo uspješni u borbi protiv COVIDA jer mnogo testiramo, imamo respiratore… To što već mjesec dana imamo (ono što priznate) po 400 oboljelih i svakog dana umire po 10 ljudi? Zar je to uspjeh? Naravno, mi znamo i da i dalje lažete, da su brojevi daleko veći, koliko ih je u bolnicama netestiranih, oni ne ulaze u statistiku… Sve se to zove NEUSPJEH! Mogli smo izbjeći ovaj drugi talasa, barem smo ga mogli držati pod kontrolom da se Vi Vučiću niste “igrali ljekara” i gurali svoj nos gde mu nije mjesto. Sve zbog izbora.

Što se tiče testova, sve je to upitno, a respiratori? To smo čuli od Petra Đurića i pročitali u zvaničnom izvještaju Zemunske bolnice. I tu je jasno kako stvari stoje. Šta će respiratori za vrijeme epidemije u magacinu? Treba da su u bolnicama, uz krevete, jer svakog dana mogu da zatrebaju. Ni drugi talas nije daleko po procjeni doktora, za pet, šest nedjelja. Znamo zašto, jer nemate ubodnih mjesta za njih u ovim našim “Savremenim klinikama, bolje opremljenih od njemačkih”.

Čitaj još:   OTIŠAO JE DOBRI INSAN IZ DRUGE GIMNAZIJE: Ajdin Bašić izgubio borbu s korona virusom... (foto)

Znamo mi, predsjedniče, našu Srbiju i da se mnoge naše klinike raspadaju. Zašto niste, recimo, u Somborsku bolnicu usmjerili respiratore? Ogromna je to bolnica, opslužuje cijeli zapadno bački okrug i uzgred sva se raspada, kako stari tako i novi dio. Infektivna u Novom Sadu takođe, raspada se, kao i psihijatrija.

Ali kada slikate za TV, uvijek prikažete Urgentni centar, jer je ta zgrada nova i lijepa. Nevjerovatno kako Vam se sve temelji na lažima. Zar stvarno mislite da neko vjeruje u Vaše bajke, da je Srbija zemlja gde se snovi ostvaruju?

Ostvaruju se Vama.

Ljekar iz skafandera.

izvor: direktno.rs-SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more