IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆU, A IZVINJENJE? Doktorka: Smrt dođe, zakopčaš džak, ne spavaš…

“Smrt dođe po svoje. Zatvoriš oči, zakopčaš džak. Odeš kući, ne spavaš. Progone te pogledi, zvuci, suze porodice kad im saopštiš. Prođe dan, ustaneš opet…”, tužno zaključuje doktorka.

Jedna od “neuspješnih osoba”, kako potpisnike proglasa “Ujedinjeni protiv kovida” karakteriše predsjednik države Aleksandar Vučić, je i doktorka iz kovid bolnice, čije riječi ne da će predsjednika naterati da se zamisli, nego i da se izvini svim medicinskim radnicima zbog izrečenih uvreda.

Tako bi bilo da živimo i radimo u razvijenom demokratskom društvu. Al’ kako to u Srbiji nije realno, neće biti ni izvinjenja niti, ne daj bože, ostavki.

Jer zdravstveni radnici koji su završili medicinski fakultet, pa još i specijalizaciju, a usput su vjerovatno i spasili neki život – nisu uspješni. Vrhovni komandant ima svoje parametre uspjeha – ne smiješ reći šta misliš, ne smiješ ukazati na greške, ne smiješ kritikovati. Ustani, tapši, smej se, klimaj glavom – to je mjerilo uspjeha.

Hrabra! Takva je doktorka iz kovid bolnice koja je sa kolegama podijelila svoje iskustvo na grupi “Ujedinjeni protiv kovida” i zašto želi da se mijenja zdravstveni sitem, za koji je dokazano da treba da bude bolji.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: KO POTPIŠE TEMELJNI UGOVOR završiće u zatvoru za VELEIZDAJU CRNE GORE

“Dan u Kovid bolnici: ustanem, popijem kafu, muka mi je što idem na posao. Poljubim djecu u leđa, blizu im ne prilazim. Obučem opremu. Suočim se sa beznadežnim pogledima preko maski. Hvataju me za ruku, gledaju kao štenci” – piše između ostalog doktorka.

“Osam sati žeđam. Osam sati mi znoj curi niz leđa. Svrbi me koža. Ošišala sam se jer perem kosu svaki dan. Perem ruke 50 puta dnevno. Lice mi je sivo i ostarjelo…” 

Najteži je trenutak rastanka sa pacijentom, zauvjek.

“Smrt dođe po svoje. Zatvoriš oči, zakopčaš džak. Odeš kući, ne spavaš. Progone te pogledi, zvuci, suze porodice kad im saopštiš. Prođe dan, ustaneš opet…”, tužno zaključuje doktorka.

I onda predsjednik kaže da peticiju “Ujedinjenji protiv kovida” koji traži za smjenu kriznog štaba nisu potpisali uspješni ljudi.

Ova doktorka i njene kolege nisu uspješni?!

izvor: direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more