IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Rasim Ljajić, moramo voditi računa da ne narušimo prijateljske odnose sa Azerbejdžanom… (foto)

Govoreći o izvozu oružja i vojne opreme u Jermeniju, Ljajić je istakao da je taj posao počeo 2017. godine i da je do sada izdato 19 dozvola u vrednosti od 33 miliona eura, od čega je realizovano oko 20 miliona, a da je odbijen jedan zahtev za izdavanje dozvole…

BEOGRAD: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30.07. 2020… 18: 34… BEOGRAD: Rasim Ljajić, moramo voditi računa da ne narušimo prijateljske odnose sa Azerbejdžanom… (foto)

Izvoz oružja u Jermeniju u formalno-pravnom smislu nije protivzakonit, ali moramo ubuduće da vodimo računa da ne narušimo prijateljske odnose sa Azerbejdžanom, izjavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Izvoz oružja u Jermeniju, u formalno-pravnom smislu, apsolutno nije protivzakonit, zato što ta zemlja nije pod bilo kakvim multilateralnim sankcijama (UN, EU, OEBS). Ali, svakako se slažem, i to sam više puta ponovio, da moramo ubuduće da vodimo računa da ne narušimo prijateljske odnose sa Azerbejdžanom, državom sa kojom imamo odlične i političke i ekonomske veze“, rekao je Ljajić.

Čitaj još:   Aleksa BEČIĆ i Anadrija MANDIĆ guraju Milojka SPAJIĆA do tačke pucanja: Demokrate čuvaju kadrove GP URA, a ZBCG, bi u Vladu CRNE GORE prije roka... (foto, video)

Govoreći o izvozu oružja i vojne opreme u Jermeniju, on je istakao da je taj posao počeo 2017. godine i da je do sada izdato 19 dozvola u vrednosti od 33 miliona eura, od čega je realizovano oko 20 miliona, a da je odbijen jedan zahtev za izdavanje dozvole.

Od ukupnog broja izdatih dozvola za Jermeniju, 15 je izdato firmi “Vectura trans”, tri firmi “Partizan tech” i jedna kompaniji “Zastava oružje”.

Kako je objasnio Ljajić, “Zastavi oružje” dozvola je izdata prošle godine, sa vrednošću izvoza od 120.000 eura…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more