IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bajram- namaz klanjan uz brojne epidemiološke mjere diljem Sandžaka… (foto)

U Sandžaku bajram- namaz u džamijama klanjan uz sprovođenje brojnih epidemioloških mjera..

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 31.07. 2020… 10: 14… Bajram- namaz klanjan uz brojne epidemiološke mjere diljem Sandžaka… (foto)

U džamijama pri Islamskoj zajednici Srbije jutros je uz pridržavanje brojnih epidemioloških mjera klanjan bajram-namaz, čime je počelo obiležavanje blagdana Kurban bajrama, javlja dopisnik sa terena iz više gradova diljem Sandžaka.

Bajram namaz i bajramsku hutbu jednoj od najstarijih novopazarskih džamija Hadži Hurem (Bor) džamiji predvodio glavni imam Mešihata Sandžaka Islamske zajednice Srbije Nezir ef. Salihović. Dovu nakon namaza proučio je zamenik sandžačkog muftije Muhamed ef. Demirović.

Bajramske poruke sa hutbe i dova nakon namaza obilovale su porukama u skladu s aktuelnom situacijom,epidemijom koronavirusa teškom situacijom koja je zadesila Sandžak.

Čitaj još:   SANDŽAK SE MIRI, TO JE NAJVEĆI USPJEH NAŠE POLITIKE... (foto)

Obiležavanje ovogodišnjeg Kurban bajrama počelo je bez nekih uobičajenih svečanosti i programa uz kratke bajramske hutbe i minimalno zadržavanje vernika u džamijama.

Islamska zajednica Srbije ranije je izdala preporuke i mijere koje bi se i moraju poštovati oni koji dođu na bajram-namaz,mjerama su vernici bili dužni da nose masku i drže odstojanje.

izvor iBalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more