IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEJRUT: Dvije snažne eksplozije za sada 25 stradalih na stotine povređenih… (foto i video)

U snažnoj eksploziji u bejrutskoj luci poginulo je najmanje 10 ljudi nekoliko stotina je povređeno sa izuzetno jakim detonacijama koje su danas potresla prestonicu Libana…

BEJRUT: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak 04. 08. 2020… 19: 51… BEJRUT: Dvije snažne eksplozije za sada 25 stradalih na stotine povređenih… (foto i video)

GLAVNI grad Libanona, Beirut pogodile dvije snažne eksplozija. Najmanje je deset poginulih, objavili su libanonski sigurnosni i liječnički izvori.

Razmjeri eksplozija vidljivi su i na snimci objavljenoj na Twitteru.

Navodno je eksplodirao brod pun pirotehnike. Na snimkama se vidi prva, manja, eksplozija, a zatim dolazi do detonacije druge, mnogo snažnije nakon čega se u zraku pojavio gust oblak dima u obliku gljive. Snažni val druge eksplozije osjetio se i do 10 kilometara od epicentra eksplozije, javljaju tamošnji mediji.

Philip Boulos, guverner Beiruta, nazvao je ovo najvećom nacionalnom katastrofom Libana.

“Ovo je nacionalna katastrofa. U životu nisam vidio ovako veliku katastrofu. Ovo je katastrofa za Libanon. Ne znamo kako ćemo se oporaviti od ovoga. Moramo ostati snažni i hrabri”, rekao je pa briznuo u plač. 

Eksplozija se dogodila u blizini kuće bivšeg premijera Libanona Saada al-Haririja, javlja Anadolu.

Čitaj još:   JEZIVA NESREĆA U NOVOM PAZARU! Žica prerezala vrat muškarcu...

Oštećena je Haririjeva kuća i još nekoliko okolnih objekata. Uslijedile su i eksplozije oštećena je i zgrada vlade. Hariri nije ozlijeđen i prati događanja.

Snažna eksplozija čule su se širom grada, uzrokujući paniku u libanskoj  prijestolnici. Stakla na prozorima popucala su na zgradama i na dućanima, a tamni dim nadvio se nad lukom.

Zbog eksplozija u Bejrutu zaseda Savet Libana za odbranu, sutra dan žalosti

Premijer Libana Hasan Diab najavio je večeras za sutra, u srjedu, dan nacionalne žalosti za žrtve velikih eksplozija koje su danas sravnile sa zemljom veći dio luke Bejruta i oštetile mnoge zgrade sve u libanskom glavnom gradu, izbijajući prozore i vrata.

Predsjednik Libana Mišel Aun sazvao je hitan sastanak samog i Vrhovnog odbrambenog savjeta, preneo je Frans pres…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more