IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vođa Novih fosila Rajko Dujmić izgubio život nakon saobraćajne nesreće … (foto i video)

Rajko Dujmić je nakon nesreće bio u komi, a u riječkoj bolnici izgubio borbu za vlastiti život…

RIJEKA: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanje, vijesti, utorak 04. 08. 2020… 18: 51…Vođa Novih fosila Rajko Dujmić izgubio život nakon saobraćajne nesreće … (foto i video)

Nakon automobilske nesreće u kojoj je u prošlu srijedu sletio s ceste, skladatelj Rajko Dujmić (65) zbog teških ozljeda izgubio je borbu za život u KBC-u Rijeka

Vođa sastava Novi fosili Rajko Dujmić u srijedu teškoj saobraćajnoj nesreći na području Ravne Gore zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad svojim VW Tiguanom zagrebačkih registracijskih oznaka i sletio u provaliju.

Dujmić je nakon nesreće bio u komi, a danas je u riječkoj bolnici izgubio borbu za život.

Autor je brojnih hitova koji su obilježili prostor bivše Jugoslavije a i sa sastavom Novi fosili, komponirao je hitove i za brojne druge izvođače.

Rajko Dujmić je rođen u Zagrebu 7. avgusta 1954. god i premda je završio srednju glazbenu školu na smjeru violine, dokazao se kao klavijaturist pa se upravo za tim instrumentom usavršavao u nizu rock bendova kao što su Crno bijeli, Grupa Marina Škrgatića, Klan i Zlatni akordi.

Čitaj još:   NOĆ ZA RUKOMETNU ISTORIJU I NEZABORAV

No, najpoznatiji je po Novim fosilima. Njihov prvi veliki hit objavili su 1976. gostujući na Splitskom festivali predstavivši “Diridondu” kojom su oduševili slušatelje diljem bivše Jugoslavije.

Doduše, radilo se o pjesmu Zdenka Runjića, ali upravo im je Dujmić dao najveći broj pjesama po kojima ih danas i prepoznajemo. Obožavala ih je i publika i kritika, a uslijedio je i niz hitova koji su im osigurali status jednog od najpopularnijih sastava u bivšoj državi, ali i popularnost na međunarodnoj razini što dokazuju i turneje po Sovjetskom Savezu, SAD -u, Kanadi i širom Europe.

Šuti, moj dječače plavi, Ti si moja kiša blaga, Najdraže Moje, Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ ispod otirača, Milena i još mnoge druge, su to i autorska djela Rajka Dujmića koji je bendu dao prepoznatljivi zvuk i osigurao im brojne platinaste i dijamantne naklade…

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more