IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prognoza dana: Pretežno oblačno, popodne i navečer pljuskovi i grmljavina… (foto)

U Sarajevu umjereno je do pretežno vrijeme, najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C…

SARAJEVO: Regija, Putovanja ,Zaanimljivosti, vijesti, petak, vijesti, 07. 08. 20 20… 12: 51… Prognoza dana: Pretežno oblačno, popodne i navečer pljuskovi i grmljavina… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Period do 18.08.2020 godine ide nestabilne vremenske prilike prognoziraju se naredni narednih 15 dana.

Padavine koje se očekuju u vidu pljuskova, lokalno većeg intenziteta uz pojavu grada izglednije su u centralnim, istočnim pa i sjeveroistočnim predjelima Bosne, dok se u ostalim krajevima očekuju umjerenije padavine.

U Hercegovini, kratkotrajna nestabilnost izgledna je samo sve do sredine sedmice, nakon čega slijedi stabilniji period bez padavina. 

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan-sedlo 15; Bugojno 16; Sarajevo, Sokolac i Tuzla 18; Bihać, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 19; Banja Luka, Doboj, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 20; Bijeljina, Gradačac, Livno i Trebinje 21; Mostar i Neum 22°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 1hPa je manji prvo od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni su izgledne lokalno obilnije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Čitaj još:   Danas najava pljuskova sa grmljavinom... (foto)

U Sarajevu umjereno do pretežno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

subota 08.08.2020. godine
Postepeni prolazak pogoršanja uslovljava relativno nepovoljne dnevni a to su biometeorološke prilike u većem dijelu Bosne. Povećana naoblaka, uz mjestimične padavine tokom dana, ponajviše djelovati svakako i na lošije raspoloženje.

Moguće su slabije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. U Hercegovini i na zapadu opšta slika će biti ljepša, uz stabilnije vrijeme. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda.

Izvor: iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more