IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Ugostitelji ogorčeni zbog rigoroznih kazni za nenošenje maski… (foto + video)

Turistička inspekcija kažnjava ugostitelje ukoliko gosti koji ne nose zaštitne maske, kazne su velike, a ugostitelji tvrde da se pišu nezakonito, zbog čega su pojedini nakon 25 godina rada odlučili da zatvore objekte i da i radnike pošalju na biro rada…

PLJEVLJA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09 08. 20 20 …09: 59… PLJEVLJA: Ugostitelji ogorčeni zbog rigoroznih kazni za nenošenje maski… (foto + video)

Nakon što im je odobreno da rade, pljevaljski ugostitelji se posljednjih dana suočavaju sa novim nevoljama i nametima, odnosno s plaćanjem kazni zbog nenošenja zaštitnih maski.

Turistička inspekcija kažnjava ugostitelje ukoliko gosti ne nose zaštitne maske. Kazne su velike, a ugostitelji tvrde da se pišu nezakonito, zbog čega su pojedini nakon 25 godina rada odlučili da zatvore objekte kao i radnike pošalju na biro rada, piše Dan.

“Inspektor je zatekao gosta u objektu kako na stolu pored sebe drži zaštitnu masku. Pisao je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, jer je navodno gost trebalo da masku drži na bradi, a ne na stolu pored sebe. To je krajnje drsko, jer gost ne može da drži masku na ustima i nosu dok pije ili jede”, kaže vlasnik restorana “Balkan” Slaviša Svrkota.

Čitaj još:   LEGENDE NEMA VIŠE Šon Konerija: Devet filmova koje morate vidjeti barem deset puta... (foto i video)

Tvrdi da je zbog takvog postupka inspekcije bio prisiljen da zatvori restoran sa 150 mjesta i da radnike pošalje na biro rada. Svrkota kaže da mu inspekcija nije mogla pronaći nikakav drugi nedostatak, na “su se uhvatili za to što je jedan od gostiju držao masku na stolu a ne na bradi”.

Prema njegovim riječima, više ugostitelja je kažnjeno. Za sebe kaže da je meta “državnog terora”, jer ne podržava aktuelnu vlast.

“Posljednjih mjeseci sam u više navrata privođen sam na razgovore u policiju zbog učešća na litijama. Znam da je i ovo dio toga i upravo zbog toga i ne želim da ćutim. Sve sam uradio da se ispoštuju mjere NKT-a, ali je nekome cilj bio da me prisili da zatvorim objekat i da radnike ostavim bez posla”, tvrdi Svrkota.

Pljevaljskim ugostiteljima je tokom juna i jula bio zabranjen rad, zbog sve više uvećanog broja oboljelih od virusa korona. Ugostitelji su se sami u više navrata okupljali na protestnim skupovima i tražili da im se dozvoli da oni rade, jer je postajala opasnost da bez posla ostane oko 300 osoba. NKT je potom donijelo odluku kojom je pljevaljskim ugostiteljima odobren rad. S odobrenjem rada stigli su i inspektori iz Podgorice, koji su krenuli u brojne kontrole i izricanje rigoroznih kazni…

Čitaj još:   Meteorolog NEDIM Sladić oglasio se i OTKRIO: Kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći... (foto, video)

izvor Cdm.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more