IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Korona u BiH: U zadnja 24 sata šesnaest umlih i 173 novozaražene osobe… (foto i video)

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze od korona virusom umrlo je 16 osoba, deset u FBiH i šest u RS, a 173 je novozaraženih …

SARAJEVO: BiH, recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 09 08.2020 …19: 59…Korona u BiH: U zadnja 24 sata šesnaest umlih i 173 novozaražene osobe… (foto i video)

FBiH: Deset preminulih i 73 novozaraženih…

U protekla 24 sata , u Federaciji BiH testirano je 596 uzoraka, od kojih je 73 pozitivno na SARS-CoV-2, dok je deset osoba preminulo.

Novi slučajevi su u Zeničko- dobojskom, Tuzlanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Bosansko- podrinjskom, pa i Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 95 385 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 8609 osoba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 4893 pacijenta, dok je trenutno aktivno 3505 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

U protekla 24 sata, Zavodu i javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 smrtnih ishoda. U pitanju su 2 osobe iz Sarajeva, 2 iz Kiseljaka, 2 iz Gračanice, 2 iz Živinica i po jedno iz Tuzle i Gradačca.

Također, Zavodu su prijavljena i 2 smrtna ishoda od subote, 08.08.2020. god. U pitanju su dvije osobe iz Sarajeva.

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 211, od toga 135 osoba je muškog i 75 ženskog spola.

Čitaj još:   RIM: U Italiji, zabilježeno rekordnih 969 smrtnih slučajeva u jednom danu... (foto)

U Republici Srpskoj 98 novih slučajeva virusa korona, šest preminulih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS- u, u posljednja 24 sata Institutu javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 519 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 98 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 46 muških i 52 ženske osobe, od kojih je 16 mlađe, 62 srednje i 20 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je i Banjaluke, 14 iz Zvornika, 10 iz Doboja, devet iz Gradiške, sedam iz Prnjavora, po četiri iz Gacka, Kozarske Dubice i Kotor Varoša, tri iz Istočne Ilidže, po dvije su i iz Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Dervente, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Laktaša, Modriče, Osmaka, Pala, Srpca, Ugljevika i Šamca...

Goražde: Šest novozaraženih u Domu za stare osobe

Prema posljednjim rezultatima testiranja, još pet štićenika Doma i za stare i iznemogle osobe u Goraždu pozitivno je na koronavirus. A, da su rezultati testiranja pozitivni su i u slučaju još jedne uposlenice ove ustanove koja pruža smještaj i njegu starijim i bolesnim osobama.

S posljednjim krugom testiranja okončana je provjera zdravstvenog stanja kod svih štićenika i uposlenika Doma, u kojem je trenutno 29 pozitivnih. Među njima je i troje uposlenih.

Čitaj još:   ANKARA: Potvrđen 18. slučaj zaraze korona virusom u Turskoj... (foto)

Direktor Anes Begović kažekako su svi oboljeli prebačeni u zasebne su prostorije. Dodaje kako su im potrebne respiratorne maske i gumene rukavice za osoblje koje brine o oboljelima.

izvor RTVBIH

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more