IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šta znate o “eclia i elisa” testovima, koji vam trebaju kad Crna Gora otvori granice … (foto)

Crna Gora ovih dana razmatra otvaranje granica za region kako sada stvari stoje ako se u skorije vrijeme omogući ulazak Bosancima i Srbima…

PODGORICA: Crna Gora, recepti, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak,.. 10. 08.20 20 …09: 59… Šta znate o “eclia i elisa” testovima, koji vam trebaju kad Crna Gora otvori granice… (foto)

Biće potrebno na granici da pokažeTE, PCR, Eclia ili Elisa test…

Dok o PCR-u već svi sve znaju, javlja se nedoumica oko druga dva, gore pomenuta testa. RIJeč je o o serološkim testovima koji su jeftiniji nego PCR i na čiji rezultat se kraće čeka. Od skoro ga, pred državnih, rade i privatne laboratorije u Srbiji, po cijeni od oko 2.500 dinara ili oko 20 eura.

ECLIA

Ovaj test podrazumjeva testiranje ukupnih antitijela na korona virus. I, tako se preporučuje kod preležanih infekcija za provjeru imuniteta za ispitivanje da li je osoba prije više od 30 dana “preležala” infekciju . Ne preporučuje se kao analiza za ispitivanje aktivne infekcije. Analiza se radi uzorkom iz krvi.

Čitaj još:   NAREDBA TUŽILAŠTVA BiH: SIPA pretresa Bosnalijek, izdat nalog za hapšenje direktora Uzunovića... (foto, video)

ELISA

Elisa omogućava detekciju prisustva antitijela u krvi osobe, odnosno da sve pomaže da se utvrdi da li je organizam trenutno izložen ili je nekad bio čak i izložen virusu. Dakle, ovaj test ne može pouzdano,da utvrdi da li je se neko trenutno zaražen, već detektuje prvenstveno da li je neko razvio antitela na koronu i kakav je kvalitet takvog imunskog odgovora.

Izvor: Noizz.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more