IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika za većinu područja u… (foto)

Upozorenje je izdato od predhodnog dana zbog grmljavinskog nevremena i povišenih temperatura zraka…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 10. 08.20 20 …08: 59… Žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika za većinu područja u … (foto)

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je i za većinu područja u Bosni i Hercegovini…

Upozorenje zbog grmljavinskog nevremena izdato je za sve područja Livna, Višegrada, Foče, Sarajeva i Tuzle, dok je se zbog grmljavine i povišenih temperatura zraka izdato za područje Banjaluke. A, sva su upozorenje zbog povišenih temperatura izdato za područja Prijedora, Trebinja i Mostara.

ponedjeljak, 10.08.2020. godine
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. U Bosni, mirniji san kao i u svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nešto više opreza kod hroničnih bolesnika neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temp i mjestimično je i izraženijeg osjeta sparine. U Hercegovini, sunčanije uz ljepšu opštu sliku, pri tome je neophodno provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu pa i do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući a to lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana sve od sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   VRIJEME: DANAS sunčano, SUTRA oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom...

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 29 stepeni.

U utorak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni mogući rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 stepeni.

U srijedu se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dok se u Hercegovini prije podne vedro, a poslije podne se očekuje postepen porast naoblake. U drugom dijelu dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju a i u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a da je dnevna od 27 do 32, na jugu do 36 stepeni C, prognoza je od meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U četvrtak u većem dijelu zemlje očekuje se sunčano uz malu pa i to do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi se očekuju u centralnim i zapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 21. decembar 2020. godine
ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more