IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINA ZA RODITELJE: Od septembra NE MORAJU da se pravdaju IZOSTANCI iz škole … (foto mi video)

Ukoliko, zbog straha od virusa korona, roditelji na početku školske godine a ne žele da djecu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, a kaže i ministar prosvete…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,12.08. 2020…12: 39… NOVO ZA RODITELJE: Od septembra NE MORAJU da se pravdaju IZOSTANCI iz škole… (foto mi video)

ŠKOLE DANAS DOBIJAJU JASNE SMIJERNICE: OVO JE NOVA INFORMACIJA ZA RODITELJE: U septembru NE MORAJU da se pravdaju IZOSTANCI iz škole …

SVAKAKO DA AKO SE Zbog straha od virusa korona, roditelji da na početku školske godine ne žele da djecu šalju u školu, to neće morati da pravdaju to kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je za naveo da će danas škole dobiti jasne smijernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu.

“Roditelji koji u septembru ne žele djecu da šalju u školu, neće morati da pravdaju”, naveo je ministar.

Čitaj još:   Potvrdili prvo mjesto PALI I BUGARI: Zmajevi pobjedom okončali kvalifikacije za Eurobasket... (foto i video)

On je naglasio da se dva mjeseca radilo na pripremama nastave i to za novu školsku godina. Za nastavu u školi fokus će biti na učenicima nižih razreda i oni će nastavu pohađati u prepodnebvnim satima.

Tokom časova, kako je rekao, moraju se poštovati mjere distance i za svakog učenika mora se obezbjediti prostor od četiri kvadratna metra.

To znači da će većina odjeljenja morati da se dijeli i da u učionici i da neće biti više od 15 učenika.

Za 542 škole od 1.192 postojećih u Srbiji neće biti potrebe da se bilo koja odjeljenja dijele, jer nemju više od 15 učenika. To su seoske škole, škole manjina, škole na KiM...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more