IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“SULTAN OZBILJAN I JAKO JE LJUT I ZAPRETIJETIO JE: Ovo ga je izbacilo iz TAKTA! (foto)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će svaki napad na turski brod koji istražuje naftu i gas u spornim vodama Sredozemnog mora rezultovati visokom cijenom i sugerisao da je Turska već postupila po tom upozorenju…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 13. 08. 2020…21: 39… “SULTAN OZBILJAN I JAKO JE LJUT I ZAPRETIJETIO JE: Ovo ga je izbacilo iz TAKTA! (foto)

“Rekli smo da će ako napadnu naš Oruc Reis platiti visoku cijenu, a oni su danas dobili svoj prvi odgovor”, rekao je Erdogan u govoru u Ankari bez iznošenja detalja, preneo je Rojters.

Brod Oruč Reis krenuo je u ponedeljak uz vojnu pratnju u istraživačke vode između Krita i Kipra.

Kao odgovor na to, francuski predsednik Emanuel Makron je rekao da će Francuska povećati vojno prisustvo u regionu i pozvao Ankaru da i zaustavi svoj istraživački posao.

Francuske i grčke snage održale su danas nedaleko od Krita vojne vežbe.

Čitaj još:   PODGORICA: Zdravko Krivokapić, neću ići na Cetinje 5. septembra, zabrana ustoličenja je krajnja mjera... (foto i video)

Ministri vanjskih poslova EU, koji su već uveli sankcije dvojici turskih energetskih rukovodilaca u vezi s turskim operacijama a u istočnom dijelu Sredozemnog mora, razgovaraće sutra o situaciji.

Redžep Tajip Erdogan danas u je sa telefonom razgovarao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom evropskog Savjeta Šarlom Mišelom.

Tokom razgovora sa Mišelom, Erdogan je ponovio svoju posvećenost a u odbrani prava Turske protiv pokušaja njenog nepoštovanja, navela je Erdoganova kancelarija.

Turska i Grčka su ove nedelje saopštile da žele da riješe spor međusobnih a to pomorskih zahtjeva, ali su istakle da će štititi svoje interese okrivljujući i jednu i drugu stranu za konflikt…

Izvor agencije aa

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more