IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: Poznat identitet glavne medicinske sestre, preminula od korone virusa u Pljevljima… (foto)

U pitanju je drugi zabilježeni smrtni slučaj među medicinskim radnicima u Pljevljima…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 16. 08. 20 20…18: 05… TUGA DO NEBA: Poznat identitet glavne medicinske sestre, koja je preminula od posljedica korona virusa u Pljevljima… (foto)

Viša medicinska sestra Opšte bolnice u Pljevljima Dragana Loncović (37) preminula je danas od posljedica koronavirusa, piše PV Informer. OVO je u pitanju i drugi zabilježeni smrtni slučaj među medicinskim radnicima u Pljevljima.

Od posljedica virusa Covid 19 nedavno je peminuo primarijus doktor Miloje Jestrović iz pljevaljskog Doma zdravlja.

Dragana je dugo godina, iako veoma mlada, koja je radila kao glavna medicinska sestra na Internom odjelenju pljevaljske bolnice, piše PV Informer.

Ona je Internom odjeljenju radila sa oboljelima od virusa Covid 19. Kada joj je konstatovan pozitivan test na virus korona, prebačena je hitno u bolnicu “Brezovik u Nikšiću”, a poslije pogoršanja zdravstvenog stanja a u KBC u Podgorici, gdje je i preminula.

Pljevljaci duboko žale za gubitkom svojih sugrađana koji su dakle kao zdravstveni radnici prvi priskočili u pomoć oboljelima od ove opake bolesti, bez obzira na veliki rizik vlastito zdravlje u toj borbi položili svoje živote, navodi ovaj portal.

Draganine kolege sa izuzetnom tugom za PV Informer saopštili da se prvo Dragana još u martu, kada je počela epidemija, prva dobrovoljno javila da radi na odjeljenju za COVID- 19 pacijente i pokazala neviđenu upornost u radu sa oboljelim sugrađanima.

Čitaj još:   EVO ŠTA ZNAČI PANDEMIJA: Koji uslovi moraju biti, DA SE PROGLASI OVO STANJE...(foto)

Još je tragičnije je što je ova mlada pljevaljska heroina bila je i jedino djete svojih roditelja.

Dragana je pored obaveza u Opštoj bolnici Pljevlja radila je i bila i kao predavač u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima, ona se isticala i kao pregalac u humanitarnim radom i pomoći kako i u djelu svještenstva Manastira Svete Trojice u Pljevljima oko rešavanja a i zdravstvenih problema.

Tužna su danas Pljevlja i njeni Pljevljaci, posebno njene kolege i koleginice u Opštoj Bolnici zbog prerane smrti mlade medicinske sestre, javlja PV Informer…

izvot Informer.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more