IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HUSEIN MEMIĆ NAPUSTIO RUKOMETNI KLUB: Novi Pazar je stabilan, ali će ovo biti najteža godina za rukomet u Srbiji… (foto)

Teška je situacija, definitivno odlazim iz kluba, ostaće ljudi iz uprave, grad ne može sve ovo da isprati, korona je pojela skoro milijardu dinara iz budzeta grada, privatnici su u još većem problemu. Ovaj problem nije samo sa RK Novim Pazarom već sa većinom sportskih kolektiva, država mora hitno da pomogne. Odgovorno tvrdim da Rukometni klub ima najmanji dug od svih superligaša, oko 350.000 dinara. Sigurno neću otići iz kluba dok se i taj dug ne vrati.

Selam, Husein Memić, član UO RKNP

Gos. Husein Memić, nakon podnošenja ostavke na mestu člana Upravnog odbora RKNP dao je intervju za naš portal.

”Rukometni savez Srbije da što hitnije izadje sa konkretnim mjerama pomoći klubovima

Bliži se početak sezone, većina klubova se oslanja na finansiranje iz lokalnih budzeta, gradovi i opštine su u velikom problemu koju je izazvala svetska pandemija usled pojave korone. Država i Rukometni savez moraju naći načina da pomognu ionako posrnulom rukometu u Srbiji. Postavlja se pitanje, hoće li biti publike, da li ćemo celu sezonu igrati bez ikakvog prihoda koji je pokrivao deo troškova na domaćem parketu.

Sigurni smo da je ovo najteža godina za rukomet u Srbiji, nema publike, prepolovljeni budzeti gradova i opština, privatni sektor se ne usudjuje da bilo kom klubu pomogne.

Rukometni klub Novi Pazar mora da pokrene inicijativu hitne pomoći svim klubovima u Srbiji. Inicijativa RSS-a za pomoć klubovima je odličan potez, ali sa druge strane RSS treba da izadje sa konkretnim predlozima, da što pre vidimo koje su to mere pomoći.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U zadnja 24 sata, umrlo četvero ljudi, jedno od Covid- 19... (foto)

U Srbiji je sve manje kvalitetnih igrača, o mladjim selekcijama i da ne pričamo, mi moramo da krenemo od nule a ne od seniora pa unazad. U koliko se zažmuri ove godine, garantujem da minimum 3 do 4 kluba neće završiti sezonu zbog finansijskih poteškoća.

Teška vremena tek dolaze, jedan mali deo privrede koji je pomagao rukometu tek će u narednom periodu osetiti finansijske gubitke, u njihovim planovima sve manje je mesta za sport, po najmanje za rukomet. Rukomet u Srbiji je oslonjen na pojedince, kada odu ti pojedinci rukomet nestaje, takvih slučaja je bezbroj u Srbiji.

Ja ću uvek biti u rukometu, kao kritičar, navijač sa tribine ili u nekoj trećoj ulozi, to nam je porodično u krvi ali bez dlake na jeziku. Da li nam je trebao neko sa strane da vodi reprezentaciju, to vam je isto kao da ste doveli Šumahera i dali mu fiću da se trka sa savremenim bolidima u 21 veku.

Dosta vremena je prošlo od završetka sezone, savez odlično radi i jedino se sastaje tamo gde su seminari za trenere, tu je jedino mesto sastanka rukometnih radnika, naravno tu priliku sastanka imaju samo oni koji imaju novca za edukaciju. Savez postoji zbog klubova, većini klubova je potrebna finansijska pomoć.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: VJENČANJA BEZ SVATOVA, U OPŠTINU SAMO SA SVJEDOCIMA!

Rukometni klub Novi Pazar je stabilan klub bez dugova, klub koji treba da i pokreće inicijative o kojima drugi ćute, u koliko želimo da živi za rukomet u Srbiji ovo je poslednjih pet minuta…

Autor i fotografija: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more