IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: OTAC ZUHDIJA PREDVODIO I KLANJAO DŽENAZU SINU AHMEDU (19) (foto)

Tuga se nadvila juče nad Travnikom, budući da su klanjane dženaze 19-godišnjim mladićima Mensudu Tarakčiji i Ahmedu Adiloviću, su poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak Komaru. Tom prilikom, trojica njegovih prijatelja, također, su povrijeđena.

Obojica smrtno stradalih bili su svršenici Elči Ibrahim– pašine medrese iz Travnika, a posebno se tuga danas nadvila nad ovim vezirskim gradom.

Poslije ikindije-namaza na mezarju Kljaci kod Travnika, klanjana je dženaza tragično stradalom Adiloviću.

Bolnu tišinu na mezarju prekidali su uzdasi. Niko nije mogao vjerovati da mladog Adilovića više nema. Posebno u srce pogađa činjenica da je dženazu predvodio Ahmedov otac Zuhdija Adilović, a i nekadašnji dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

Dženazi su prisustvovali brojni profesori sa medresa, kao i zamljenik reisa Enes ef. Ljevaković, koji se kratko i obratio, piše Avaz.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA U NOVOM PAZARU: Klanjana dženaza AMELU, MITHATU, AMARU i SENADU- Stradali u saobraćajnoj nesreći... (foto)

Podsjetimo, do tragedije je došlo na putu M-5, kada su mladići izgubili kontrolu nad vozilom, udarili u bankinu, a potom je došlo do slijetanja Audija inostranih tablica

Na licu mjesta odmah je poginuo Adilović, dok je Tarakčija, nažalost, bitku za život izgubio u travničkoj bolnici.

Inače, poslije podne-namaza, na mezarju Maline kod Travnika, danas je klanjana dženaza tragično stradalom Tarakčiji.

izvor: avaz.ba

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more