IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UZBUNA U SPUŽU: Korona virus ušao u zatvor, zaraženo pet pritvorenika… (foto)

“IMAJU TEŠKE SIMPTOME” Pet zatvorenika u zatvoru u Spužu pozitivno na korona virus…

SAPUŽ:Crna Gora,Crna Hronika,Putovanja,vijesti,nedelja,16.08.2020…22: 05. UZBUNA U SPUŽU: Korona virus ušao u zatvor, zaraženo pet pritvorenika… (foto)

Dva smrtna slučaja i 30 novozaraženih od koronavirusa registrovano danas u Crnoj Gori, a kovid je otkriven i u zatvoru u Spužu.

Pet pritvorenika iz Istražnog zatvora u Spužu pozitivno je na korona virus, potvrđeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore.

Njih peterica su cimeri, a šesti pritvorenik iz te sobe negativan je na Covid-19.

Kako je navedeno, preduzete su sve mjere za sprečavanje a i daljeg širenja virusa.

Izvor iz Istražnog zatvora rekao je da pritvorenici trenutno oni imaju teške simptome, ali ta informacija nije zvanično potvrđena…

“Stigli su rezultati za šest testiranih. Petorica od njih pozitivni su na koronavirus. U koordinaciji sa IJZ i Nacionalnim koordinacionim tijelom, preduzete su sve mjere za sprečavanje daljeg širenja virusa”, kazao je sagovornik iz Uprave.

Čitaj još:   OTKRIĆE KOJE MIJENJA SVE: Sada se zna zašto neki prije a neki kasnije, obole od korone i zašto brojni pacijenti umiru … (foto)

Izvor iz Istražnog zatvora rekao je da pritvorenici imaju teške simptome.

Ta informacija, međutim, nije zvanično potvrđena.

Zvanično, ovo je prvi slučaj oboljevanja zatvorenika.

Virus je u julu je “probio” zatvorske rešetke, kada je testiranjem istog dana utvrđeno da su dva službenika UIKS-a pozitivna.

Iako je zatvorska uprava, uz konsultaciju IJZ, preduzela mjere u cilju svih sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, testiranjem je Covid19 potvrđen kod još nekoliko zatvorskih policajaca koji su bili u kontaktu sa kolegama…

Izvor Cdm.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more