IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNA 2 MJESECA: Stvar koju ćemo izbjeći, OVO SE SKORO NIJE DESILO… (foto)

Posledica toplog talasa temperature u regionu bi mogle da dostignu i 37 C stepeni…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 17.08.2020… 10: 35..  VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNA 2 MJESECA: Stvar koju ćemo izbjeći, OVO SE SKORO NIJE DESILO… (foto)

Nakon kišovitog vikenda i promenljivog vremena koje nas očekuje i to u narednim danima, doći će vrijeme da kišobrane zamjenimo lepezama jer stiže tropski talas koji će doneti temperature više od- 36 stepeni!

Sutra ujutru će se po kotlinama i dolinama formirati kratkotrajna magla. A da tokom dana očekuje nas pretežno sunčano i nešto toplije a sve u odnosu na vikend, uz ređu pojavu lokalnih pljuskova. Poslije podne ćete moći da uživate u lijepom vremenu jer će doći do razvedravanja sa dužim sunčanim intervalima. Maksimalna dnevna temeratura će se kretati od 27 pa i do 32 C stepena a na jugu čak i iznad 34. podeoka.

Vrlo toplo za naredni dan ali poslije podne na zapadu, jugozapadu ali isto i sjeverozapadu, a uveče i na sjeveru regiona moguća je nova destabilizacija uz grmljavinske pljuskove, dok u srijedu biti promjenljivo oblačno i svežije, mijestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, što je dalji uvod u nestabilnu sredinu naredne nedelje.

Tokom ovog perioda snazi će biti i jaki žuti alarm što znači da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate da i te aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku

Čitaj još:   VRIJEME DANAS- PROMJENJIVO: Narednih dana oblačno s kišom... (foto)

“Oko 21. avgusta modeli simuliraju formiranje veoma snažnog ciklona zapadno od Velike Britanije u čijem bi centru vazdušni pritisak mogao da se spusti i ispod 975 mb. To je neobično jak sistem ali i za ovo doba godine i kao “odgovor” na tu sinoptiku preko juga Evrope bi se pružio greben anticiklona uz strujanje veoma toplog vazduha iz tz sjeverne Afrike”, navodi čuveni profesor geografije…

Kao posledica toplog talasa temperature u regionu bi mogle da dostignu i – 37 stepeni!

“Postoje nejasnoće oko daljeg razvoja sinoptike i proračuni se i da jako variraju, ali trenutno je oko 24. avgusta izgledno prolazno osvježenje uz ređe pljuskove, zatim bi poslije 26. avgusta nekoliko dana ponovo bi moglo biti veoma toplo, dok bi pred sam kraj mjeseca moglo doći do osetnije promjene uz jače zahlađenje”, dodaje Čubrilo.

Avgust i septembar

Poslednje nedelje avgusta, temperatura će, prema podacima iz federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u većem dijelu regije temperature će se kretati u granicama višegodišnjeg prosjeka, dok u slivovima rijeka neće biti tropskog ljeta jer će temperatura biti ispod prosjeka za ovo doba godine. Takođe, do kraja mjeseca postojaće uslovi za pojavu brojnih kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom i olujnim vjetrom.

Čitaj još:   Vremenska prognoza se NIKOM NEĆE DOPASTI evo šta slijedi... (foto i video)

Na samom smiraju ljeta, prvom polovinom septembra, izbeći ćemo a to je tropski talas na koji smo se navikli prethodnih godina, a možemo da očekujemo prijatno i toplo vrijeme. Temperature će i dalje biti sve oko višegodišnjeg prosjeka, a maksimalna temperatura kretaće se od 22 do 27 stepeni, na jugu Regije i do 29 C…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more