IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nevrijeme, oluja, kiša i led veličine oraha… (foto i video)

Počele oluje, izdan niz upozorenja, meteorologinja, shvatite nas ozbiljno…

VARAŽDIN: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, utorak, 18.08.2020 00: 55… Nevrijeme, oluja, kiša i led veličine oraha… (foto i video)

Hrvatsku je večeras pogodio olujni vjetar i led veličine oraha, a nevrijeme je zahvatilo i područje oko Golubovca i Varaždina.

Nevrijeme je Gornje Međimurje zahvatilo nešto poslije 19.00 sati, a da i izvještaja o većim štetama za sada nema, javio je HRT.

Jaka kiša i led veličine graška padali su u Zagorju, oko Golubovca, a u kasnim večernjim satima pravo grmljavinsko nevrijeme pogodilo je Varaždin.

U nekim dijelovima tog grada pao je led, a munje su sijevale bez prestanka. Informacija o većim štetama nema.

NAJAVLJIVANA promjena vremena, koja će biti intenzivna, ali kratka, stigla je večeras u dijelove Hrvatske.

Nešto poslije 19 sati olujni vjetar i tuča veličine oraha pogodila je sve do Gornjeg Međimurja, a izvještaja o većim štetama zasad nema. Osim u Međimurju, jaka kiša te tuča veličine graška padala je i u Zagorju, oko Golubovca. Grmljavinsko nevrijeme večeras je pogodilo i Varaždin.

Pogoršanje vremena nije zaobišlo ni Zagreb u kojem je a sve i nakon naglog naoblačenja padala kiša. To je samo najava onoga što se očekuje sutra, a to je obilna kiša i grmljavinska nevremena.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. maj 2019. godine

Početak promjene vremena danas se mogao vidjeti i na Kvarneru, gdje su snimljene munje.

Meteorolozi posljednjih dana često najavljivali nadolazeće pljuskove, a na pitanje gdje će oni biti,objasnila je:”Teško je prognozirati vrijeme, pogotovo onom malom sličicom, kada moramo staviti gdje će biti grmljavine i pljuskovi, a oni mogu biti dosta široki i to može značiti svašta.”

U srijedu smirivanje, a od četvrtak znatno stabilnije. Nakon prolaznog osvježenja stiže novi blagi toplinski val s temperaturama preko 30.

I na moru će u srijedu još biti pljuskova, a zatim će se vrijeme smiriti. Zrak će se samo malo ohladiti, a ne treba se plašiti ni hlađenja mora. Ugodno ljetno vrijeme se nastavlja.

I na kraju još jednom podsjetnik na sutrašnje neugodno, pa i opasno je to vrijeme. Prema upozorenjima DHMZ-a, najveća vjerojatnost za jače nevrijeme je u Slavoniji i na sjevernom Jadranu gdje su bujične poplave i snažna grmljavina najizglednije.

Čitaj još:   ZAGREB optužio Amerikance i Britance: ZORAN MILANOVIĆ NAJAVLJUJE BOSANSKO PROLJEĆE? (foto, video)

izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PAŽNJA OPREZ, STIŽE JAČE GRMLJAVINSKO NEVRIJEME…

U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi u zapadnim, jugozapadnim, centralnim Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more