IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U JULU I AVGUSTU U NOVOM PAZARU 97 LJUDI SAHRANJENO U LIMENIM KOVČEZIMA… (foto)

Na gradskim i seoskim grobljima u Novom Pazaru tokom jula i avgusta sahranjeno je 97 osoba u limenim kovčezima, pokazuju podaci Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” u koje je radio Sto plus imao uvid. Direktor tog javnog preduzeća Emin Omerović objasnio je da su tpodaci od 4. jula, kada je stupila na snagu odluka lokalna samouprava snosi troškove sahrane svih preminulih posljedica izazvanih kovidom-19.

“Tokom jula je bilo 90 takvih dženaza, a ostatak u avgustu. U taj broj su uračunate i sahrane na seoskim grobljima, jer su nam se zbog te odluke lokalne samouprave prijavljivali mještani, iako mi ne gazdujemo tim grobljima. Podatke za jun još uvjek nemamo, jer nismo vodili takvu evidenciju”, kazao je Omerović.

Čitaj još:   VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: U teškoj smo situaciji, biće još teže... (foto)

On je ranije izjavio da je tokom juna i jula to javno preduzeće organizovalo 275 dženaza, što je gotovo tri puta više nego u istom periodu prošle godine kada je na gradskim grobljima sahranjeno 109 žitelja Novog Pazara.

Statistika “Gradske čistoće” pokazuje i da je prethodnih godina u Novom Pazaru bilo prosječno oko 1,7, a u prošlom mjesecu gotovo šest dženaza dnevno. Najviše je bilo 4. jula kada je na gradskim grobljima sahranjeno 14 osoba.

Izvor: Beta

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more