IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rekordna prodaja stanova: Navala, Njemca i Rusu u Istanbul i Antaliju… (foto i video)

U periodu januar- jul, u Turskoj je prodato ukupno 854.126 stanova, što je a to je rast od 40,5 odsto u odnosu na isti period 2019. godine…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, Putovanja, vijesti, srijeda, 19.08.2020…07: 35 … Rekordna prodaja stanova: Navala, Njemca i Rusu u Istanbul i Antaliju… (foto i video)

Dok Njujork i dobar dio sveta “trpe” kada je riječ o kupovini stanova, prava je pomama i trend raste u Turskoj, uprkos pandemiji…

Kako javlja dopisnik regionalnog portala iBalkan.net iz Istanbula i sa turske mobale u Turskoj je u julu, uz podršku javnih banaka i uticaja posebnih a to je prepoznatljivo po pogodnosti i akcija u ekonomiji, prodaja nekretnina je sada skočila za čak 124,3 odsto, na godišnjem planu.

U sedmom mjesecu je prodato 229.357, što je do sada a i najveća zabilježena prodaja u Turskoj. U odnosu na jun ove godine, prodaja je u julu skočila za oko 20 procenata, odnosno za 124,3 u odnosu na jul 2019. Na prvom mjestu po broju prodatih stambenih jedinica je Istanbul (39.432).

Čitaj još:   PRIŠTINA: U Skupštini Kosova napadnut premijer ALBIN Kurti, tuča poslanika... (foto, video)

Provjera naših dopisnika govore da slijedi Ankara koja je s 26.885 prodatih stanova, i na trećem mestu je Izmir u kome su državljani Turske pokupovali 15.614 nekretnina za život. Bilo je, doduše, i stranaca koji su u julu kupili a to je više od 2.000 stanova, ali ipak za 34,6 odsto manje nego u julu prošle godine.

Strani državljani su najviše zainteresovani za glavni grad Turske, a da je potom u redu prava pomama za stanove u Istanbulu i Antaliju. Oni su mahom iz Irana (njih 540), iz Iraka, Rusije, Avganistana a i na samom nizu oni iz Njemačke.

U periodu januar-jul, u Turskoj je prodato ukupno 854.126 stanova, što je i rast od 40,5 odsto u odnosu na isti period 2019. godine…

izvor iBalkan.net / agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more