IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OD KORONE MU UMRLI MAJKA I DAJIDZA, PRAVO IZ BOLNIČKE POSTELJE STAO NA PRVU LINIJU ODBRANE! Dr Đerlek za Pink: 8. juli ću pamtiti cijelog života!

Doktor Mirsad Đerlek najbolje zna šta je korona, osim što se sa njom kao ljekar i koordinator borio u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, od virusa je i sam obolio, a bolest je odnijela i bliske članove njegove porodice.

Doktor Mirsad Đerlek, ljekar ali prije svega čovjek pravo iz bolničkog kreveta Infektivne klinike u Beogradu dolazi početkom jula na prvu liniju odbrane u Novi Pazar da spasava ljudske živote.

Đerlek je rekao da to veče kada je ušao u internistički blok gdje je bilo 110 pacijenata i video prijatelje sa kojima je drug 40 godina, kako naglašava, kada je pogledao u njihove oči u kojima traže pomoć, bilo mu je jako teško.

Dok se borio da spase živote svojih sugrađana doživeo je dvije velike tragedije, od Kovida 19 umrla mu je majka, a nekoliko dana kasnije i dajidza. Nije imao vremena ni da žali.

“Nemate vremena da mislite o sebi”

Čitaj još:   JASMINA CURIĆ PREDSJEDNICA BNV POZVALA ERDOGANA DA POŠALJE TURSKE LJEKARE U SANDŽAK

-U tom trenutku, nemate vremena da mislite o svojim ličnim problemima. Iako i je majka preminula, iako sam ja faktički direktno sa Infektivne otišao u Novi Pazar, iako je u bolnici u kojoj sam direktor bio, preminuo moj dajidza – nemate vremena da mislite o sebi, već se u tom trenutku koncentrišete na ono što vam je zadatak da pružite pomoć pacijentima koji to traže – rekao je Đerlek.

Kako je rekao 8. jul nikada neće zaboraviti, dan je proticao mirno i onda odjednom, predveče, 100 pacijenata iz Pazara, Tutina, Sjenice zahtjevalo je hitno bolničko liječenje.

-Za jedno veče 8. jula, koje ću pamtiti ceo život imali smo 100 prijema, to je katastrofa, ali smo uspeli – rekao je Đerlek.

izvor: pink.rs

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more