IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CIJELO SARAJEVO PRIČA: ZDRAVKO ČOLIĆ POKLONIO STAN VOJNOM INVALIDU IZ VISOKOG, DRUGOJ PORODICI VIKENDICU… (foto)

Zdravko Čolić je poklonio stan u kojem je odrastao, u sarajevskom naselju Grbavica, svom prijatelju koji je ratni vojni invalid! Stanovnici Sarajeva o Čoli imaju samo riječi hvale.

Dok je živio u tom gradu, nimalo se nije isticao niti pravio važan iako je još u to vrijeme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, Zdravko je, kako tvrde Sarajlije, odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine.

Bio je to, kažu stanovnici grada na Miljacki, gest o kojem je cijela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga sjeća. Osim stana, pjevač je u Bosni, u mestu Hadžići, posjedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom. O svojoj velikodušnosti najveća pjevačka zvezda s ovih prostora nikada nije pričala, ali zato Sarajlije rado pominju koliko veliko srce ima Čola. Nešto više od decenije nakon što je u njegovom rodnom mjestu zavladao mir, Zdravko Čolić je poželio da ponovo ima svoju nekretninu u Sarajevu.

– Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živeo sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti – rekao je on 2007. godine. Šest godina kasnije Zdravko je ostvario svoju želju. On je 2013. kupio stan u Ulici Koševo (bivša Kralja Tomislava), u najelitnijem djelu Sarajeva. Nekretnina ima 86 kvadrata, nalazi se preko puta Parka svjetlosti i kvadrat je tada koštao 2.000 evra, što znači da je Čola ukupno za stan dao 172.000 evra. Pjevač ovo nije želio da komentariše.

izvor: pink.rs

Čitaj još:   DALIBORKA Uljarević: Čudno da ALEKSANDAR Vučić, nije odlikovao i DRITANA Abazovića... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more