IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Imenovan Izborni štab probosanske liste “Moja adresa: Srebrenica…” (foto)

U Srebrenici održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje su sve podržale zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića i zajedničku probosansku listu za Srebrenicu…

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota… 22.08.2020… 16: 45… Imenovan Izborni štab probosanske liste “Moja adresa: Srebrenica…” (foto)

U Srebrenici održan sastanak predstavnika političkih stranaka koje su sve podržale zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića i zajedničku probosansku listu za Srebrenicu, saopćeno je iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica”, a prenosi Anadolu Agency (AA).

“Tim na terenu radi vrijedno, ne želimo sada govoriti o rezultatima jer dok to ne bude na papiru, u izbornim rezultatima, nećemo to ni spominjati. Ono što mogu reći jeste da smo posljednjih mjeseci uspjeli pomiriti mnoge u Srebrenici…

To je ono što i narod očekuje od nas, umorili su se od prepirki, žele svi listu i kandidate koji će pokazati da Srebrenica može naprijed”, kazao Sadik Ahmetović, koji je danas izabran za šefa Izbornog štaba široke koalicije okupljene oko vrijednosti borbe za povratak, protiv svih vrsta diskriminacije i za širenje istine o genocidu u Srebrenici.

Pored njega, za članove Izbornog štaba izabrani Alija Tabaković, Hamdija Fejzić, Ćamil Duraković, Suljo Čakanović, Salko Tursunović, Almir Salihović, Nermin Alivuković, Edin Ikanović, Nedib Smajić, Semir Smajić i Munir Habibović.

Čitaj još:   SARAJEVO: Od danas zatvoren aerodrom za putnički saobraćaj... (foto)

“Konačno imamo priliku da zajedno idemo pred različite razine vlasti, pred investitore, pred naše ljude u zemlji i svijetu. Sa ovim okupljanjem sada im možemo obećati da ćemo raditi na zajedničkim projektima. Srebrenica je bila i ostala gravitaciono središte povratka Bošnjaka na Drinu…

A za to nam trebaju održiva rješenja za stvaranje osnovnih i srednjih škola bez diskriminacije, investicijski projekti koji će nuditi sva trajna radna mjesta koji će biti naslonjeni i velike firme u Sarajevu, ozbiljan razvoj lanca vrijednosti i proizvodnje u poljoprivredi, i svim dodatna ulaganja u povezivanje Srebrenice sa ostatkom zemlje…

To ne može ni obećati ni realizirati niko drugi osim ljudi okupljenih oko ove inicijative. Ali ne možemo ni mi bez povjerenja Srebrenčana, povratnika, izbjeglih i raseljenih. Želimo im vratiti povjerenje i osigurati uslove da bolje žive u svom i na svom”, zaključio je Ahmetović.

izvor agencije aa

Čitaj još:   Slobodan FILIPOVIĆ- DPS: Utvrditi odgovornost svih koji su učestvovali u napadu na građane 5.septembra na Cetinju... (foto)
Srpski navijači divljali po Beču: “Nož, žica, Srebrenica”, sukobi s policijom…

Tokom utakmice reprezentacija Srbije i Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Read more

TEBI, “GOSPOĐO” EVROPO!

Obraćam ti se sa “ gospođo “ , jer su Read more